Povežite se s nama

Međimurje

U M. Središću uspješno proveden projekt “Uvođenje nove tehnologije obrade”

Objavljeno:

- dana

POHVALNO

Završetkom projekta “Fini međimurski metal – uvođenje nove tehnologije obrade” održana je konferencija za medije u tvrtki Industrijski aparati i fina obrada metala – Mursko Središće d.o.o.

Cilj projekta bio je povećati konkurentnost poduzeća otvaranjem i opremanjem novoga proizvodnog pogona. Provedba projekta službeno je započela u studenome 2016. godine potpisivanjem ugovora s s Ministarstvom gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Rezultate je predstavio direktor poduzeća Dražen Bobičanec.

– Projekt ulaganja uključivao je izgradnju proizvodne hale, uvođenje nove tehnologije u proizvodnju, edukaciju zaposlenika za rad u novoj poslovnoj jedinici te promidžbene aktivnosti. Nova proizvodna hala i nadstrešnica veličine su 600 metara kvadratnih, a namijenjene su za završno sklapanje proizvoda i priprema za transport. Od opreme je nabavljen CNC obradni centar, IKT sustav za CAD/CAM, hidraulička stega, mosni kranovi i pročistač otpadnih voda. Provedbom projekta osigurani su preduvjeti za daljnji rast, povećanje konkurentnosti na stranom tržištu, zapošljavanje novih dva do pet zaposlenika, povećanje izvoza gotovih proizvoda za 10 posto te povećanje prihoda poduzeća – istaknuo je Bobičanec. (rp)

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati