Povežite se s nama

Crna kronika

U Majerju oružjem prijetio prodavačici, tražio novac, a na kraju otišao praznih ruku

Objavljeno:

- dana

Policija je u ponedjeljak izvjestila o više kriminalnih djela.

U petak, 12. ožujka, oko 19.50 sati, nepoznati je počinitelj počinio razbojništvo nad 54-godišnjom zaposlenicom trgovine u ulici Stjepana Radića u Majerju. Navedeni je ušao u trgovinu te uz prijetnju oružjem od 54-godišnjakinje zatražio novac, nakon čega se iz neutvrđenog razloga udaljio iz trgovine, a da nije ništa otuđio.

Tijekom noći 11./12. ožujka, nepoznati je počinitelj provalio u jednu školu u ulici Božene Plazzeriano u Varaždinu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Trnovcu Bartolovečkom, nepoznati je počinitelj provalio u poduzeće u Poduzetničkoj ulici, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete nastale oštećenjem utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 9. do 13. ožujka u Remetincu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje te otuđio zlatni nakit i novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko deset tisuća kuna.

Policijski službenici provode mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenog djela.

Crna kronika

Kod V. Bukovca netko kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska danas je javila o više krađa.

U utorak, 19. listopada, u Seketinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću kojom se koristi 46-godišnjakinja i otuđio novac te zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna.

U vremenu od 15. do 18. listopada, između Kapele Podravske i Velikog Bukovca, na njivi u vlasništvu 62-godišnjaka, nepoznati je počinitelj kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Od 27. rujna do 11. listopada, nepoznati je počinitelj iz skladišta poduzeća u Doljanu, otuđio građevinski alat za gletanje, u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja svih navedenih kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Optužnica mladiću (19) koji je bježao policiji kroz Sračinec i Hrašćicu te je skoro pregazio policajce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi.

Tereti ga se da je 10. srpnja ove godine u Varaždinu, upravljao osobnim automobilom i; nakon što su mu pripadnici interventne jedinice policije u službenom vozilu iza njega svjetlosnim i zvučnim signalima dali zapovijed da se zaustavi radi utvrđivanja identiteta osoba u vozilu koje su prethodno vrijeđale policijske službenike; nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju bježeći policiji kroz mjesta Sračinec i Hrašćica.

Na raskrižju je naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila. Tada je radi bijega, brzinom od oko 75 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku pristajući da ga vozilom usmrti.

Policijski službenik je izbjegao nalet vozila naglim odskokom u stranu, no mladić je zaustavljen i spriječen u daljnjoj vožnji djelovanjem više policijskih ophodnji na jugozapadnoj obilaznici Varaždina.

Mladić je u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje