Povežite se s nama

Život i društvo

U Martijancu investicijski zamah – projekti u vrijednosti višoj od 2,7 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Posljednjih nekoliko mjeseci u Martijancu se radi vrlo intenzivno. Radovi na uređenju novoga, velikoga, sigurnoga dječjeg igrališta kod Dječjeg vrtića „Vlakić“ u završnoj su fazi, a za ovaj projekt osigurano je 844.000 kuna, od čega iz vanjskih izvora 500.000, a ostatak iz proračuna Općine.

Također, radovi na asfaltiranju vinogradskih odvojaka su u tijeku, a radi se o putovima koji su dosad bili uređivani uglavnom od vlasnika nekretnina. U prvoj fazi obuhvaćena su četiri odvojka, dužine oko 600 metara, a za ovaj projekt izdvojeno je oko 400.000 kuna.

Radi se i u naseljima u Općini. Postupak javne nabave završen je za rekonstrukciju kuhinje i sanitarnog čvora u Društvenom domu Križovljan, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine. Vrijednost radova iznosi 493.000 kuna. Na području Gornjeg Martijanca radi se na proširenju vodovodne mreže, radi se o nešto više od kilometra mreže, a vrijednost radova iznosi oko 285.000 kuna. Na natječaj Ministarstva prijavljen je projekt uređenja autobusnog stajališta u Vrbanovcu, kojim se želi povećati sigurnost djece u prometu. Vrijednost radova iznosi oko 200.000 kuna, a u Općini očekuju da će iz natječaja biti pokriveno do 70 % troškova.

Cesta

Radi se i na asfaltiranju spojne ceste između Cvjetne i Ulice sv. Martina u Martijancu. Radi se o cesti koja će uvelike povećati sigurnost prometa u zoni prijelaza preko željezničke pruge. Sljedeće faze obuhvatit će uređenje ostatka trase u toj zoni. Vrijednost radova iznosi 552.000 kuna, od čega je 171.000 kuna od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Martijanec je trenutno u fazi brojnih projekata, neki su već u fazi izvršenja, a neki u pripremnoj fazi. Također, imamo i projekte koji su tek u fazi planiranja, ali vjerujem da ćemo ih brzo pripremiti i realizirati. Martijanec svakako očekuje bitno poboljšanje kvalitete života za sve mještane, pogotovo kad su pitanju sigurnost i kvaliteta života naših najmlađih – zaključuje načelnik Branimir Nađ.

Život i društvo

U Novom Marofu novo ulaganje u modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I u 2022. godini na području Grada Novog Marofa nastavit će se modernizacija nerazvrstanih cesta.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da je cestovna infrastruktura jedan od osnovnih preduvjeta podizanja kvalitete života na području ove površinom velike jedinice lokalne samouprave.

– Za nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta potpisali smo ugovor o izvođenju radova. Imali smo pet ponuđača i izabrali smo najjeftinijeg te tako uštedjeli 1,3 milijuna kuna plus PDV u odnosnu na najskuplju ponudu. I to je jedan od značajki ulaganja gradske uprave – kvalitetni projekti s najprihvatljivijim iznosima. Asfaltirat će se 11 dionica, oko 3,5 kilometara cesta, a uz to i popravci na nekih 20-ak raznih točaka. Svi bi radovi trebali biti gotovi do svibnja. Pripremamo i novi natječaj s oko 3 milijuna kuna za asfaltiranja u 2022. godini – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Izvođač radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa je tvrtka Swietelsky d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost radova s PDV-om iznosi 2.720.335,63 kune. Radovi će se izvoditi u naseljima Gornje Makojišće, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki i Završje Podbelsko.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinskim Toplicama obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice i Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 u Varaždinskim je Toplicama u subotu, 15. siječnja 2022. godine obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Jedan od najvažnijih dana u bližoj hrvatskoj povijesti obilježen je paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Bijela golubica” i projekcijom filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je važnost sjećanja na sve koji su za hrvatsku slobodu i neovisnost dali ono najvrednije što su imali, svoj život.

– Na jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti odajemo počast svim našim braniteljima koji su prije 30 godina krenuli u obranu naše domovine i podnijeli najveću žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske. Mnogi od njih na tom su putu na oltar domovine položili i ono najvrednije što su imali, svoje živote. Sjećanja na njih nikad neće izblijediti, a dužnost svih nas je stvarati bolju i ljepšu Hrvatsku u kojoj će naši građani, pogotovo naši mladi imati svjetlu budućnost – poručila je Ratković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice Slavko Čečura istaknuo je kako je Hrvatska prije 30 godina postigla sve ono što jedna država može postići – postala je neovisna država punog suvereniteta.

Džoni Šinjori, tajnik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 pojasnio je kako se film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku” prikazuje u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije, a u suradnji s Gradom, u Varaždinskim se Toplicama prikazao upravo na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Ovaj dokumentarno – ratni film prikazuje početak Domovinskog rata i naoružanje Hrvatske vojske.

– Ovim projekcijama želimo potaknuti i mlade kako bi posvetili više pažnje svemu onome što se događalo u hrvatskoj povijesti i kako bi sjećanja na naše branitelje uvijek ostala živa – naglasio je Šinjori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje