Povežite se s nama

Život i društvo

U Maruševcu prikupljene 64 doze krvi dobrovoljnih darivatelja

Objavljeno:

- dana

DOBROTVORNA AKCIJA

Tijekom posljednje ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu su 19. prosinca prikupljene 64 doze krvi.

Akciju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji s Općinom Maruševec i aktivnim dobrovoljnim darivateljima krvi iz Maruševca.

To je bila posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za građane s maruševečkog područja u prostorijama Općine Maruševec. Akciji se odazvalo 69 darivatelja, a prikupljene su 64 doze krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čija je Transfuzijska služba obavila prikupljanje krvi.

Slijedeća akcija održat će se 24. siječnja 2017. godine u vremenu od 09,00 do 12,00 sati u restoranu Ivančica Lepoglava za građane s područja Lepoglave.

Izvor: Arhiva RT
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje