Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurje donijeli pregršt doživljaja i iskustava iz Vinkovaca

Objavljeno:

- dana

SUSRET

Grad Vinkovci i Društvo “Naša djeca” Vinkovci organizirali su 13. Susret dječjih vijeća Hrvatske, koji je 8. i 9. rujna održan u “najstarijem gradu Europe”.

Na susretu su, zajedno s 50-ak dječjih vijećnika iz cijele Hrvatske, bile učenice III. OŠ Čakovec Korina Horvat i Matea Ožura te njihova voditeljica Martina Bratinščak.

Niz radionica

Čakovečke predstavnice na info-punktu prezentirale su rad Dječjeg vijeća Grada Čakovca, a sudjelovale su na radionicama Dječja participacija, Vremenska kapsula te na tematsko-kreativnoj radionici. Voditelji su pak imali prilike naučiti i razmijeniti svoja iskustva na radionici naslovljenoj Suradnja i komunikacija dječjih vijeća s lokalnom zajednicom.

Zadnji dan Susreta održane su sportske i društveno-zabavne igre Sportski klub Baloo za učenike, dok su njihovi učitelji imali radionicu o koracima dječje participacije. Voditeljima je predstavljen rad dječjih vijeća u različitim državama Europe, što će doprinijeti osmišljavanju i provedbi aktivnosti usmjerenih poboljšanju dječjih prava u lokalnim sredinama diljem Hrvatske.

Sudjelujući na ovom susretu, koji je cijeli bio u znaku dječje participacije i dječjih prava, učenice i voditeljica iz III. OŠ Čakovec stekle su vrijedna iskustva koja će vrlo rado podijeliti sa svojim vršnjacima u školi, ali i s ostalim dječjim vijećnicima Grada Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje