Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurje donijeli pregršt doživljaja i iskustava iz Vinkovaca

Objavljeno:

- dana

SUSRET

Grad Vinkovci i Društvo “Naša djeca” Vinkovci organizirali su 13. Susret dječjih vijeća Hrvatske, koji je 8. i 9. rujna održan u “najstarijem gradu Europe”.

Na susretu su, zajedno s 50-ak dječjih vijećnika iz cijele Hrvatske, bile učenice III. OŠ Čakovec Korina Horvat i Matea Ožura te njihova voditeljica Martina Bratinščak.

Niz radionica

Čakovečke predstavnice na info-punktu prezentirale su rad Dječjeg vijeća Grada Čakovca, a sudjelovale su na radionicama Dječja participacija, Vremenska kapsula te na tematsko-kreativnoj radionici. Voditelji su pak imali prilike naučiti i razmijeniti svoja iskustva na radionici naslovljenoj Suradnja i komunikacija dječjih vijeća s lokalnom zajednicom.

Zadnji dan Susreta održane su sportske i društveno-zabavne igre Sportski klub Baloo za učenike, dok su njihovi učitelji imali radionicu o koracima dječje participacije. Voditeljima je predstavljen rad dječjih vijeća u različitim državama Europe, što će doprinijeti osmišljavanju i provedbi aktivnosti usmjerenih poboljšanju dječjih prava u lokalnim sredinama diljem Hrvatske.

Sudjelujući na ovom susretu, koji je cijeli bio u znaku dječje participacije i dječjih prava, učenice i voditeljica iz III. OŠ Čakovec stekle su vrijedna iskustva koja će vrlo rado podijeliti sa svojim vršnjacima u školi, ali i s ostalim dječjim vijećnicima Grada Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirana 24 nova slučaja zaraze, oporavilo se 15 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 192 osobe, od čega je evidentirano 20 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 3. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 129. 

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.221 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod još 2 osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitaliziran 41 pacijent pozitivan na COVID-19, od toga je 1 pacijent hospitaliziran unutar 24 sata, dok su otpuštena 3 pacijenta.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

Zavičajno društvo Međimurje oprostilo se od svoga počasnog člana Milana Bandića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom smrti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića oglasilo se Društvo Međimuraca u Zagrebu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Tijekom dugogodišnjeg mandata gospodina Milana Bandića na čelu Grada Zagreba, Društvo Međimuraca u Zagrebu imalo je u njegovoj osobi značajnu potporu u radu kao i brojne uspješne suradnje te istinskog prijatelja koji je uvijek bio rado viđen gost na događanjima u organizaciji zagrebačkih Međimuraca.

S velikom tugom članovi Društva primili su vijest o iznenadnom odlasku gradonačelnika koji je ujedno bio i njihov počasni član. Kako bi se zahvalili i iskazali svoje poštovanje, zagrebački Međimurci oprostili su se od gospodina Bandića dirljivom i iskrenom oproštajnom porukom upisanom u Knjigu žalosti:

“Dragi gradonačelniče, uvijek smo s ponosom isticali da ste naš počasni član i veliki prijatelj Društva! U ime svih Međimuraca u Zagrebu zahvaljujemo se na nesebičnoj pomoći, iskrenom prijateljstvu, savjetima, kao i svakoj riječi koju ste sa žarom i ljubavi uputili nama koji smo svoj dom našli i stvorili u gradu Zagrebu. Neka Vam je laka zemlja i mirna duša!

Vaši zagrebački Međimurci.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!