Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju 14 novozaraženih, krajem tjedna oko 8200 cijepljenih

Objavljeno:

- dana

Danas, 11. ožujka, održana je redovna konferencija Stožer civilne zaštite Međimurske županije. Predstavljeni su podaci o novozaraženim osobama i tijeku cijepljenja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata, testirane su 182 osobe, od čega je evidentirano 14 pozitivnih osoba na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 156. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 43.487 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga su 4 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata te je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U Međimurskoj županiji je treći vikend za redom provedena akcija masovnog cijepljenja osoba starijih od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima. Kako je izvijestila voditeljica Epidemiološke službe ZZJZ-a MŽ dr. Višnja Smilović, proteklog je vikenda cijepljeno 1490 osoba te dosad nisu zabilježene ozbiljnije reakcije na cjepivo:

– Sve doze cjepiva koje dobijemo utrošimo te ćemo već krajem tjedna imati gotovo 8 200 cijepljenih osoba u Međimurskoj županiji.

Hospitalizirana djeca

S današnjim danom u Međimurskoj županiji barem jednu dozu cjepiva primilo je 6867 osoba, dok je dvije doze primilo 1860 osoba.

S obzirom na to da se nalazimo u periodu kada postoje drugi respiratorni virusi u našoj sredini, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal dodala je da je zadnjih dana zabilježen veći broj hospitalizirane djece, no spomenute bolesti nisu povezane s virusom COVID-19. U Međimurskoj županiji zabilježena je prisutnost tzv. britanskog soja, no uspješno je suspregnuto njegovo širenje.

U subotu će se cijepiti 1400 građana na 3 punkta: u dvorani MESAP-a u Nedelišću i dvoranama osnovnih škola u Murskom Središću i Prelogu.

U organizaciju cijepljenja uključene su zdravstvene ustanove na području Međimurske županije, volonteri Crvenog križa, pripadnici policije i vatrogasaca, koji odrađuju ogroman posao na čemu im je zahvalio načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec. Kako bi se proces cijepljenja i dalje odvijao prema planu, mole se građani da na cijepljenje dolaze u točno dogovoreno vrijeme.

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. Branko Vrčić naglasio je da je odrađen velik posao proteklih tjedana, a da se potencijalni nedostaci i krivi koraci odmah ispravljaju i korigiraju.

– Dajemo sve od sebe da cijela akcija prođe što kvalitetnije i učinkovitije, stoga molimo građane za razumijevanje – rekao je Vrčić.

U platformu putem koje građani mogu podnijeti zahtjev za cijepljenje dosad su upisane 20.073 osobe.

Cijela Hrvatska bilježi povećanje broja pozitivnih osoba te je s današnjim danom 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji nešto povećana, no i dalje nema razloga za zabrinutost jer je blago povećanje manje u odnosu na povećanje na nivou Hrvatske. S današnjim danom 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 96 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 112 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi. 14-dnevna incidencija s današnjim danom iznosi 172 pozitivnih na 100 000 stanovnika, odnosno 209 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1141 osoba, od čega ih je 106 pozitivnih te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,29%. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje