Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 220 osoba, od čega su evidentirana 64 pozitivna slučaja na COVID-19u Međimurskoj županiji, priopćio je 31. prosinca županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 101 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 714.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32.536 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 3 pozitivna slučaja.

Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID 19 kod 4 osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 96 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 5 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 14 pacijenata.

U tercijarnom respiratornom centru smještena su 3 pacijenta, u palijativnom COVID centru smješteno je 8 pacijenata, a njih 85 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 10 COVID pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 79 godina. U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivno je 4 liječnika i 20 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 4 medicinske sestre.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841ili na e-mail adresi  [email protected] upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040 386 835, svakodnevno od 8.00 – 20.00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

Međimurje

„Za prvih 1000 dana djetinjstva“: humanitarni turnir parova Teniskog kluba „Dubravčan“ za MURID

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 21. svibnja, s početkom u 10 sati Teniski klub „Dubravčan“ ponovno organizira humanitarni teniski turnir ženskih, muških i mješovitih parova pod nazivom „Za prvih 1000 dana djetinjstva“. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu „MURID“.

Organizator je pripremio i veliku tombolu te zakusku uz grah i langoše koje će pripremiti vrijedne ruke članica Udruge žena Donja Dubrava. Za najmlađe će pak na raspolaganju biti besplatni veliki tobogan napuhanac, kao i „MURID-ov tepih“ gdje roditelji mogu svoje najmlađe povjeriti na čuvanje i igru stručnim djelatnicama MURID-a.

Prijave za teniski turnir moguće su pozivom na broj 098/9565-244 (Stanislav Žinić) ili na dan turnira najkasnije do 10 sati. Kotizacija po osobi iznosi 100 kuna. Za pobjednike turnira osigurane su vrijedne nagrade.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Humanitarni koncert „I ja bih na more“ do posljednjeg mjesta ispunio čakovečki Centar za kulturu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Nakon otvorenja dječjeg igrališta na Franjevačkom trgu, Čakovec je povodom svojih dana i u večernjim satima okupio one najmlađe. Naime, Društvo „Naša djeca“ Čakovec sa svojim nominalnim članovima i vrtićima organizirao je u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca humanitarni koncert za projekt „I ja bih na more“.

Koncert je održan u Centru za kulturu Čakovec, a sav prihod prikupljen od ulaznica i donacija namijenjen je ljetovanju djece iz socijalno osjetljivih obitelji s gradskoga područja. Prošle godine je u odmaralištu u Dramlju zahvaljujući ovom projektu boravilo 20 djece u pratnji voditeljica, dok tijekom godina održavanja ovakvih akcija, njih 500-tinjak.

Sve koji su došli podržati 22. godinu provođenja projekta u samom je uvodu pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

– Djeca moraju biti središte naših promišljanja kakav grad i zajednicu želimo te kakav Čakovec mora biti. Velikim brojem sudionika koncerta, suorganizatora i humane publike u Centru za kulturu, dokazujemo da brinemo za dobrobit onih koji ostaju iza nas i koji će u skoroj budućnosti voditi Čakovec. Na nama je da im pomognemo danas, damo krila i sutra pratimo njihov napredak – rekla je gradonačelnica Cividini.

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec i predsjednica Koordinacijskog odbora „Grad Čakovec – prijatelj djece“ Gordana Šoltić Siladi iskoristila je priliku da bi zahvalila svima koji odvajaju svoje vrijeme za humanost i djecu.

– Već više od dva desetljeća organiziramo niz humanitarnih akcija da bi omogućili našoj djeci ljetovanje. Posebno mi je drago da je današnji program ujedno i jedan od prvih u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca, a u kojem djeca nastupaju za djecu. Veliko i toplo srce Međimurja dokazuje se punom dvoranom CZK-a – naglasila je Gordana Šoltić Siladi.

Na ovogodišnjem koncertu nastupilo je 200-tinjak izvođača, a svoj su doprinos Čakovečki mališani, Plesni studio „Vivona“, dječji vrtići „Žibeki“, „Prugi i prijatelji“, „Dječja mašta“ te „Cipelica“ Područni odjel „Mrav“ Mačkovec, Studio suvremenog plesa „Teuta“, Čakovečke mažoretkinje, Plesna skupina Osnovne škole Belica i Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje