Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju danas 31 novozaraženi, u subotu će se cijepiti 1450 osoba

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 175 uzoraka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 14% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 170.

Iz drugih županija javljeno je o 4 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali SARS-CoV-2 virus kod 1 osobe, a obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 45 698 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Kako je istaknula dr. Diana Uvodić-Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, primjetan je porast broj novooboljelih osoba, a kako je u tom udjelu vidljiv velik broj zaraženih učenika, dana je preporuka da se od ponedjeljka, 29. ožujka 2021. godine nastava odvija po C modelu za učenike, odnosno online, za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda) i za sve učenike srednjih škola, izuze učenika završnih razreda.

– Primjetan je rast broja oboljelih u Hrvatskoj i u susjednim regijama, no iako Međimurska županija za sada ne bilježi značajan rast, pratimo situaciju kako bismo na vrijeme poduzeli preventivne mjere i zadržali situaciju po kontrolom – istaknula je Uvodić-Đurić.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 29 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 5 pacijenta, otpuštena su 2 pacijenta, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinšćak rekao je da se primjećuje lagani preokret trenda te da bilježe više hospitaliziranih nego otpuštenih pacijenata:

– Spremni smo za porast broja pacijenata, no nadamo se da će taj porast biti u blagim razmjerima.

Osam posto stanovništva Međimurja primilo barem jednu dozu cjepiva

Nakon pet uspješnih odrađenih akcija cijepljenja, i ove se subote nastavlja akcija cijepljenja građana starijih od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima. Na tri punkta, u dvorani MESAP-a u Nedelišću te u dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću, prvom dozom cijepit će se oko 1450 osoba.

Dostupne će biti sve tri vrste cjepiva. Voditeljica Epidemiološke službe ZZJZ-a MŽ dr. Višnja Smilović napomenula je da će se s obzirom na dolazeće uskrsne blagdane, cijepljenje održati u subotu, 27. ožujka, a sljedeća akcija cijepljenja će se iznimno održati u srijedu, 31. ožujka, te će se tada moći cijepiti oko 1150 osoba. Dodala je da je dosad u Međimurskoj županiji utrošeno 11.631 doza cjepiva, a od toga je 2234 osoba primilo obje doze, a 7163 osobe su primile samo jednu dozu.

Testiranje brzim antigenskim testovima dostupno vikendom u Čakovcu i Murskom Središću

Građani se mogu svake subote i nedjelje testirati brzim antigenskim testovima u Čakovcu i Murskom Središću. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 12.157 oboljelih, a oporavilo se 11.736 osoba na SARS-CoV-2 virus.

U nedjelju, 25. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 135, odnosno 148 ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzih antigenskih testova. U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 1 177 osoba, od čega je 148 pozitivnih osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 12,57 posto.

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!