Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurskoj županiji osigurani asistenti za 54-ero djece s teškoćama u razvoju vrtićke dobi

Objavljeno:

- dana

Međimurska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja, osim za učenike osnovnih i srednjih škola, osigurava asistente i djeci vrtićkog uzrasta te su osigurana financijska sredstva namijenjena financiranju 50 posto iznosa plaće 37 asistenata koji rade s 54-ero djece s teškoćama u predškolskim ustanovama, dok ostatak sufinanciraju jedinice lokalne samouprave.

Ugovor je s predsjednicom Saveza udruga za uključivanje djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovni sustav Međimurske županije „Prvi korak“ Petrom Kovačić potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec.

Projekt integracije djece s teškoćama u razvoju u predškolske ustanove provodi se od listopada 2015. godine i obuhvaća zapošljavanje, edukaciju i koordinacija asistenata u vrtićima.

Podrška asistenata je iznimno važna u predškolskom odgoju i obrazovanju jer im olakšavaju rješavanje osobnih potreba poput orijentacije u prostoru ili u komunikaciji, potencirajući pritom njihove jake strane, a sve s ciljem da se djeca što bolje i kvalitetnije integriraju.

Međimurska županija podržava i potiče svaku vrstu inicijative koja podiže razinu ravnopravnosti svakog člana društva i postiže jednakost u ostvarivanju temeljnih ljudskih prava, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Savez udruga za uključivanje djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav Međimurske županije „Prvi korak“ okuplja četiri udruge – Međimursku udrugu za ranu intervenciju „MURID“, Udrugu slijepih Međimurske županije, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije te Udrugu za autizam „Pogled“.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje