Povežite se s nama

Zabava & Stil

U Mihovljanu kod Čakovca Beerfest povodom petog rođendana Pivovare “Lepi dečki”

FOTO: Darko Mareš

Objavljeno:

- dana

“Lepi dečki” slave pet godina postojanja vlastitog pogona!

Njihovo prvo pivo na vlastitoj opremi skuhano je 5. svibnja 2017. godine i to je datum koji “Lepi dečki” obilježavaju kao službeni rođendan.

Oprema je mnogo puta poboljšavana, četiri puta proširena, tako da se trenutačno u vlastitom prostoru u Čakovcu proizvodi 60.000 litara piva mjesečno. Uz pivovaru uređen je i Pub s uvijek dostupnih deset svježih piva na točionicima.

U tih pet godina skuhalo se više od 30 stilova piva, odradilo desetak kolaboracija s pivovarama iz okolice i šire, pa je tako došlo i do ideje da se petica proslavi s pet pivovara iz okolnih zemalja:

Reset Brewery – Styrian NEIPA
Dogma Brewery – DDH cold APA
Sofia Electric Brewing – Hoppy Pils
Reketye Brewing Co. – Cherry Sour Berliner Weisse
Maskeron – NZ WC IPA

Svih pet piva bit će predstavljeno na rođendanskom Beerfestu povodom proslave rođendana, 6. i 7. svibnja na prostoru ispred pivovare u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu. Uz odlično pivo i gastronomsku ponudu zabavljat će vas Mayales, Zebas, Bijela laž i Kranks.

Podsjetimo i da se istovremeno s Beerfestom u Čakovcu odvija i Burger Weekend.

Ne zaboravite ni da se i ovoga ljeta organizira “Ljeto u pivovari”

Zabava & Stil

Varaždinka Iris Kralj natjecat će se za titulu Miss Universe Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najprestižnijih izbora ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održat će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a 13 djevojaka, koje dolaze iz cijele Hrvatske, natjecat će se za titulu najljepše.

Među 13 finalistica je i 25-godišnja Varaždinka Iris Kralj.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu, saznat ćemo uskoro, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe, koji bi se krajem godine trebao održati u Kostariki.

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju na Franjevačkom trgu Festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

U nedjelju, 22. svibnja 2022., s početkom u 20 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu održat će se 13. tradicionalni Festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“ 2022.

Festival je 2009. godine pokrenuo jedan od najpoznatijih kantautora te vrste glazbe u Hrvatskoj, samostalni umjetnik Antonio Tkalec, u suradnji s Glazbeno-scenskom udrugom „Acordis“ te je Festival odmah postao jedan od važnijih duhovno-glazbenih manifestacija na Hrvatskoj glazbenoj sceni.

„Hvalospjev Ljubavi“ jedan je od rijetkih festivala na kojem su svih ovih godina nastupila sva najpoznatija imena Hrvatske duhovne glazbe, a bilo je tu i značajnih internacionalnih nastupa.

Festival je od 2011. do 2019. bio natjecateljskog karaktera, a ovdje su se iznjedrile neke od poznatijih pjesama duhovne glazbe na hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni.

Dosad je na Festivalu izvedeno ukupno više od 190 pjesama, od čega više od 130 autorskih, tako da je „Hvalospjev Ljubavi“ itekako doprinio razvoju stvaralaštva u duhovnoj glazbi.

– Do prije nekoliko godina, u Hrvatskoj je bilo 20-ak ovakvih manifestacija. Nažalost, zbog situacije koja je prije dvije godine snašla cijeli svijet, mnogi organizatori su se pokolebali, uplašili, obeshrabrili… I „ugasili“ puno festivala duhovne glazbe u Hrvatskoj, tako da je danas ostalo tek nekoliko ovakvih manifestacija u cijeloj Hrvatskoj – ističu organizatori.

Ove godine organizatori garantiraju vrhunski program, a nastupit će: fra Miroslav Petrac (Osijek), Cor Unum (Slavonski Brod), Davor Terzić (Rovinj), „Kneginje“ (Kneginec), vlč. Tihomir Kosec (Varaždin), Veronika Jambrek (Brestovec Orehovički), „After Life“ (Zagreb) te na nagovor organizatora i publike – i sam pokretač Festivala Antonio Tkalec.

„Hvalospjev Ljubavi“ 2022. je pod pokroviteljstvom HDS-a (Hrvatskog društva skladatelja) i Grada Varaždina, koji su Festivalu ove godine dali „vjetar u leđa“ kako bi se uopće mogao održati te im se organizatori od srca zahvaljuju na velikoj i nesebičnoj pomoći.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli na Franjevački trg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje