Povežite se s nama

Međimurje

U Nedelišću se nakon dugo godina otvara nova ulica koja je dobila ime po poginulom branitelju

Objavljeno:

- dana

Nakon velikih kapitalnih investicija koje su u Općini Nedelišće dovršene krajem ljeta – Vatrogasnog doma Nedelišće u vrijednosti više od 4,5 milijuna kuna te uređenja središnjeg dijela naselja Slakovec u vrijednosti pola milijuna kuna, radovi u ostalim naselja Općine nastavljeni su u jesen.

Započela je izgradnju dvaju dječjih igrališta – u Dunjkovcu u dijelu naselja Ciglenice izgradit će se moderno igralište u vrijednosti 190.000 kuna koje će sigurno obradovati brojnu djecu koje u tom dijelu Dunjkovca ima sve više.

Drugo igralište vrijednosti 160.000 kuna gradi se u Trnovcu kod novoobnovljene kapelice Majke Božje Snježne. Mališani će tako u centru Trnovca imati svoje mjesto za igru, a to je novi korak u daljnjem razvoju središta naselja. Naime, uz već obnovljeni Dom kulture, sljedeće godine kreće se u rekonstrukciju prostorija NK Trnovec.

U Črečanu je zamijenjen dotrajali sustav grijanja pomoću samostojećih peći s novim centralnim sustavom vrijednosti 60.000 kuna. U tijeku su soboslikarski radovi vrijednosti gotovo 30.000 kuna te će time Dom kulture u Črečanu biti potpuno spreman za predstojeće zimsko razdoblje.

U Macincu se nakon dugo vremena ulaže u Dom kulture. U prizemlju se uređuje prazan prostor koji će se ponuditi u najam, dok se na katu obnavljaju četiri prostorije koje koriste Udruga Maxenca i mjesni odbor. Uređuju se i dvije prostorije koje će biti date na korištenje mladima. U zahvatu su podopolagački, soboslikarski i elektroinstalaterski radovi ukupne vrijednosti 330.000 kuna koje uz Općinu Nedelišće sufinancira i Međimurska županija. Ovo ulaganje je početak revitalizacije Doma kulture Macinec koji već dugi niz godina vapi za obnovom.

U Pušćinama traju veliki radovi, rekonstruira se nasip, a započela je i rekonstrukcija Vatrogasnog doma u središtu naselja. Na igralištu Peski izvršeni su radovi na planiranju, humusiranju i zatravljenju u vrijednosti od gotovo 80.000 kuna, a predstoji još sadnja drveća. U Dravskoj ulici će se postaviti kamera za nadzor brzine kako bi se zaštitili svi sudionici u prometu.

UNICEF-ov resursni centar je dovršen, a uz potrebe njihovog tima, prostor će se moći koristiti i za potrebe predškole.

U Nedelišću se nakon dugo godina otvara nova ulica koja je dobila ime po poginulom branitelju, Nedelišćancu, Antunu Mutvaru. Izvedeni su radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacijske i električne mreže, te će se nakon izgradnje plinske mreže pristupiti asfaltiranju kolnika i pješačke staze. Istovremeno s tim radovima ići će se i u produžetak Trnavske ulice.

Dovršava se i projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu Doma kulture u Gornjem Hrašćanu uz koji će se napraviti i parkiralište s dodatnim sadržajima. Pripremaju se i projekti za uređenje parka u centru Gornjeg Kuršanca, za pješačku stazu u Slakovcu od čige do izlaska iz naselja, uređenje parkirališta kod Doma kulture u Pretetincu i rekonstrukciju nepreglednog zavoja u Ulici Vladimira Nazora u Nedelišću.

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Zaklada „Katruža“ ove godine dodijelila 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura, uskoro humanitarni koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ održao je u 2023. godini tri sjednice: 211. e-sjednicu 10. siječnja, 212. sjednicu 9. veljače te 213. sjednicu 29. ožujka 2023. godine.

Na 211. sjednici dodijeljene su dvije pomoći: podnositeljici zahtjeva iz Čakovca za doplatu lijeka odobreno je 140,69 eura te djetetu iz Belice za doplatu slušnog pomagala 424,06 eura, što u ukupnom iznosu doseže  564,75 eura.

Na 212. sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od 8.407,68 eura i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri.

Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je 450 eura za terapijsko jahanje, a podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 757,68 eura za kupnju lijeka.

Na 213. sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10.005 eura. Djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca, te Nedelišća, Celina i Brezovca za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana  za doplatu pomagala (očne proteze) dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura. Tijekom protekle godine Zaklada je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od 275.378,54 kune (36.530,10 eura ).

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja 2023. godine, u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert  „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu“, a tjedan dana prije, u subotu, 22. travnja, na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade. O detaljima događanja u sklopu Proljeća za Katružu na vrijeme ćemo izvijestiti javnost, rekli su iz „Katruže“.

– Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez podrške dobrih ljudi Zaklada ne bi mogla pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz Zaklade „Katruža“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje