Unatoč koronavirusu i posebnim uvjetima koje treba ispuniti zbog sigurnosti svih sudionika, varaždinska polumaratonska tradicija se nastavlja.

U nedjelju, 20. rujna, održat će se 26. Joma Varaždinski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

– Sa zadovoljstvom obavještavamo da smo dobili ‘zeleno svjetlo’ te da ćemo 20. rujna u 10:30 sati održati još jedan Varaždinski polumaraton i utrku građana na pet kilometara, kada trčimo na trasi koja velikim dijelom prolazi kroz najuži centar baroknog grada! Utrke startaju na predivnom Kapucinskom trgu u centru Varaždina te smo osigurali mnogo prostora na startu i u cilju, a poduzeli smo i dodatne mjere kako bi Vaš boravak u Varaždinu bio u potpunosti bezbrižan – poručili su organizatori.

Program 26. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 20. rujna, počinje u 7 sati i 30 minuta podizanjem startnih brojeva.

Start utrke djece je u 9 sati i 30 minuta, a start polumaratona i utrke građana i juniora na pet kilometara u 10 sati i 30 minuta.

U utrci na pet kilometara ove će godine prvi put sudjelovati i vatrogasci pa će i Varaždin imati svoju sve popularniju vatrogasnu utrku. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13 sati i 30 minuta.

>>Tko je najbrži vatrogasac? Doznajte ove nedjelje na 1. Varaždinskoj vatrogasnoj utrci

Za sve koji se prijave i uplate prije utrke organizator osigurava puni startni paket i omogućuje povrat pune startnine u slučaju da zbog nepredvidivih okolnosti mora otkazati utrku.

Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži.

Organizatori mole sugrađane da uvaže privremenu prometnu regulaciju za vrijeme održavanja ovog međunarodnog sportskog događaja.

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska te Varaždinska županija.

Više informacija o 26. Joma Varaždinskom polumaratonu i prijavu možete pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.

Komentari

Komentara