FOTOIlustracija

U noći s 6. na 7. srpanj od 23 do 5 sati mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će akciju “Alkohol”.

Ovom akcijom prvenstveno će se utvrđivati prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, ali i drugi teški prometni prekršaji.

U prvih pet mjeseci ove godine na području Policijske uprave međimurske dogodilo se 211 prometnih nesreća, dok su se u istom razdoblju prošle godine dogodile 273 prometne nesreće, što je 62 prometne nesreće manje ili 22,71 %, manje nego prošle godine.

Nažalost, dogodile su se i četiri prometne nesreće s poginulim osobama u kojima je pet osoba smrtno stradalo, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježena jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Nadalje, tijekom prvih pet mjeseci ove godine zabilježene su 74 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 133 prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je u odnosu na prošlu godinu u padu za 9,76 %, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom u padu za 30 %.

U prvih pet mjeseci ove godine 52 sudionika prometnih nesreća upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola, dok je u prvih pet mjeseci prošle godine 69 sudionika u trenutku nesreće bilo pod utjecajem alkohola (smanjenje za 24,64 %).

Komentari

Komentara

loading...