Nogometni centar Nedeljanec nadaleko je poznat po igračima koji su nosili dres hrvatske nogometne reprezentacije. Marko Rog, Dario Melnjak i Josip Brezovec proslavili su klub u kojem su počeli svoje karijere.

Kako bi se mladim igračima omogućilo da imaju još bolje uvjete za trening i natjecanja, Općina Vidovec kontinuirano ulaže u Nogometni centar u Nedeljancu, ali isto tako i u druga dva na svom području, u Vidovcu i Tužnom.

Unatrag nekoliko godina nogometna igrališta svih triju klubova su osvijetljena pomoću reflektora ukupne vrijednosti veće od 200.000 kuna. Za sanaciju objekta i uređenje nogometnog igrališta NK Budućnost Vidovec uloženo je oko 640.000 kuna, a za uređenje prostorija NK Sloboda Tužno 311.316 kuna, ističe načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

– Što se ŠNK Nedeljanec tiče, za sanaciju objekta i uređenje prostorija nogometnog kluba izdvojeno je oko 407.600 kuna, a za projekt rekonstrukcije svlačionica u 2019. godini dobiveno je 70.000 kuna bespovratnih sredstava, dok je ostatak potrebnih sredstava za dovršetak projekta, 90.000 kuna, izdvojen iz općinskog proračuna – dodaje načelnik Hranić.

Osim za sanacije objekata i uređenje nogometnih igrališta, Općina Vidovec redovito podmiruje troškove režija, a sukladno proračunskim mogućnostima pomaže donacijama za proslavu obljetnica, organizaciju nogometnih turnira i kupova, nabavu dresova za igrače i druge aktivnosti.

Novi sadržaji

Športsko-društveni centar u Nedeljancu u budućnosti bi trebao imati nove sadržaje, naglašava Krunoslav Bistrović, predsjednik NK Nedeljanec, koji se uspješno natječe u 4. nogometnoj ligi Varaždin – Čakovec.

– U Športskoj ulici u Nedeljancu na zemljištima uz nogometno igralište planirana je izgradnja novog Športsko-društvenog centra. U sklopu ŠDC-a planirana je izgradnja novih vanjskih sportskih terena za tenis, odbojku, košarku, rukomet i mali nogomet. Korak je to u razvoju naše sportske sredine. Kao prepoznata i priznata nogometna sredina želimo mladim sportašima omogućiti što boje uvjete za trening, ali i našim sumještanima dodatne sadržaje – kaže Bistrović.

U sklopu novoga Športsko-društvenog centra uredit će se vatrogasno spremište s garažom za vatrogasna vozila, dok će se u potkrovlju urediti društvene prostorije kapaciteta 100 ljudi.

Jedna od najvećih investicija u Općini Vidovec

Uz sadašnju zgradu NK Nedeljanec od 400 m2, nogometni teren i asfaltirano igralište, u ŠDC-u će se urediti teren za tenis, teren za odbojku, košarku i rukomet te teren za mali nogomet. Dosadašnja ulaganja u zgradu NK Nedeljanec i nogometno igralište veća su od milijun kuna. Za kupnju zemljišta za potrebe izgradnje Športsko-društvenog centra dosad je uloženo oko 150.000 kuna, a procijenjena vrijednost zemljišta koje je darovala Republika Hrvatska za potrebe izgradnje Športsko-društvenog centra je oko 1.200.000 kuna. U 2020. godini također je planiran otkup zemljišta za potrebe izgradnje Športsko-društvenog centra u vrijednosti od oko 100.000 kuna, dok je vrijednost projektne dokumentacije za izgradnju Športsko-društvenog centra oko 170.000 kuna. Naposljetku, procijenjena vrijednost izgradnje novoga Športsko-društvenog centra je oko milijun eura.

Komentari

Komentara