Povežite se s nama

Život i društvo

U Novoj Vesi Petrijanečkoj proslavljen blagdan Svete Katarine Aleksandrijske

Objavljeno:

- dana

U Novoj Vesi u petak, 25. studenog baš kao i svake godine održalo se proštenje o spomendanu Svete Katarine Aleksandrijske.

Po njoj ime nosi lijepa kapela izgrađena u centru mjesta i blagoslovljena 1663 .godine od ruke biskupa Petra Petričića. Misna su se slavlja predvodio je domaći župnik Ivan Sakač, a nastavak obilježavanja imendana sv.Katarine Aleksandrijske u Novoj Vesi donosio je program u postavama udruga, čiji su članovi u maloj dvorani Društvenog doma izložili svoje kreativne radove. Tako su svoje slike na banerima izložili članovi UDVDR Kluba Petrijanec, dok su svoje rukotvorine izložili Tilia Nova, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec i OŠ Petrijanec.

Nakon svete mise mještani su mogli razgledati izložbene radove spomenutih udruga, a program obilježavanja “proštenja” nastavio se  Svečanom sjednicom Mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka. U programu svečane sjednice sudjelovali su Dječji vrtić “Bambi” Petrijanec i PŠ Nova Ves Petrijanečka koji su se predstavili pjesmom, plesom i recitacijom.

U punom društvenom domu i raznolikom programu uživale su sve generacija mještana naše općine. Na kraju svečane sjednice prigodnim riječima obratili su se Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec i Ivan Kovačić, predsjednik mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka.

Život i društvo

U Poduzetničkoj zoni Kneginec gradi se kanalizacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Poduzetničke zone Kneginec, sjeveroistočni dio, gdje su svoja zemljišta kupili novi investitori, temeljem zahtjeva Općine Gornji Kneginec ugovorena je izgradnja fekalne kanalizacije vrijednosti 2,6 milijuna kuna.

Investiciju provodi VARKOM kao pružatelj javne vodne usluge, radove sufinanciraju Hrvatske vode, a posao je na javnom natječaju izborila tvrtka Vodogradnja iz Varaždina.

Radovi obuhvaćaju izgradnju 650 metara fekalne kanalizacije promjera cijevi 300 mm te izgradnju prepumpne stanice. Uz navedeno izvesti će se i kanalizacijski priključci na parcele za nove poslovne subjekte, a rok za stavljanje kanalizacijske mreže u funkciju je do kraja ljeta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić, mogima poznata kao Regica iz Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini.

Završila je u zagrebačkoj bolnici Rebro na hitnoj jer joj je pozlilo. Iznenada joj se pogoršalo, rekao nam je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, piše 24sata.hr.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Posjetimo Smiljka Bencet – Jagarić, poznatija kao Regica iz Gruntovčana 8. rujna 2021. godine dobila je svoju ploču u varaždinskoj „Walk of Fame“ u Uskoj ulici.

>> FOTO Smiljka Bencet – Jagarić, popularna Regica dobila svoju ploču u Uskoj ulici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje