Povežite se s nama

Kultura

U Novom Marofu izložba troje mladih umjetnika koji su svojim radovima povezali prirodu i čovjeka

Objavljeno:

- dana

Počinje u 17 sati

U Staroj školi Novi Marof 7. listopada će se održati izložba bazirana na tematici prirode kao našeg okruženja i prirode čovjeka koja ga određuje.

Riječ je o izložbi troje mladih autora – Lucije, Lee i Svena koji inspiraciju traže upravo u prirodi.

– Skup fotografija i likovnih radova odvesti će vas na mjesto gdje se dodiruju sličnosti i različitosti koje doživljavamo kako u prirodi tako i na sebi – stoji u najavi izložbe.

Izložba se otvara u 17 sati, a za glazbeni dio biti će zaslužni „Šećer“ i Edo Percussion DJ koji nastupaju od 20 sati.

Ulaz je slobodan, a izložbu je moguće posjetiti svakim danom od 7. listopada do 11. listopada u razdoblju od 18 do 20 sati.

Izvor: Pusti korijenje/facebook
Foto:

Kultura

U srijedu na Kazališnom trgu koncert izraelske grupe marokanskih korijena Sfatayim

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. srpnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta na Kazališnom trgu u Varaždinu koncert će održati grupa Sfatayim.

– Grupa Sfatayim aktivna je već dugo vremena i zadovoljstvo nam je što ih možemo ugostiti u Hrvatskoj, u Varaždinu. Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova – poručuju organizatori.

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njihov identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim, naime, ima dvostruko značenje na hebrejskom te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

Koncert organizira Koncertni ured u Varaždinu, ulaz se ne naplaćuje, a u slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se otkazuje.

Nastavite čitati

Kultura

Od ponedjeljka, 4. srpnja, ljetno radno vrijeme varaždinske Gradske knjižnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin od danas, 4. srpnja, prelazi na ljetno radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme Knjižnice trajat će do 3. rujna.

Svi Odjeli Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin rade prema sljedećem ljetnom radnom vremenu:

Ponedjeljak – utorak: 14 – 20 sati

Srijeda, četvrtak, petak: 7:30 – 14 sati

Subota: 7:30 – 12 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje