Povežite se s nama

Život i društvo

U Novom Marofu “Naša mala klinika”, “Pingvini s Madagaskara” i najbolje krafne ikad!

Objavljeno:

- dana

DJEČJI FAŠNIK V MAROFU

Više od 400 mališana iz vrtića s područja grada Novog Marofa te gosti iz vrtića iz Ljubešćice kao i članovi novomarofskog DND-a sudjelovalo je u subotnjoj fašničkoj povorci u sklopu “Dječjeg fašnika v Marofu”.

Maštovitih maski nije nedostajalo, od tortica, digitrona, snježnih kraljeva i kraljica do “Pingvina s Madagaskara”, “Minionsa” do “Naše male klinike”.

– Sretna dječja lica i veselje najveće su zadovoljstvo nas organizatora i definitivno ovo mi je jedna od najdražih naših manifestacija. Svi oni koji su stigli danas na fašnik nagrađeni su za svoj trud – rekla je Renata Horvatić iz Turističke zajednice grada Novi Marof, koja je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i vrtićima organiziralo manifestaciju, u koju se uključio Grad Novi Marof s krafnama.

Vrhunac dječjeg fašnika bilo je predstavljanje na pozornici i preuzimanje ključeva grada od gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, koji zbog toga nije bio nimalo žalostan.

– Drago mi je što ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veću pozornost. Svaka čast tetama u vrtićima, koje su u još jednom pokazale koliko vole svoj posao i koliko se, zajedno s mališanima, trude osmisliti sadržaje u kojima mališani mogu pokazati svoju kreativnost – izjavio je Jenkač.

Kako je bilo jutros na “Dječjem fašniku v Marofu” pogledajte u fotogaleriji.

 

Izvor:
Foto: Grad Novi Marof

Život i društvo

FOTO Otvoren spomenik poginulim policajcima: “Nadaleko je poznato koliko je sjever Hrvatske dao u obrani RH”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Domovinskom je ratu poginulo i nestalo 37 policajaca Policijske uprave Varaždin, a koja bi danas pokrivala Varaždinsku i Međimursku županiju, odnosno pripadnika SJP „Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica.

Njima u čast danas je kod zgrade PU varaždinske u Varaždinu vrlo svečano i s puno pijeteta otvoren spomenik.

Obitelji poginulih i nestalih policajaca položile su ruže kod novog spomenika uz pjesmu policijske klape sv. Mihovil.

Uz branitelje i policajce počast su došli odati i brojni uvaženi gosti na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Stigao je i državni tajnik Darko Nekić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić i njegov međimurski kolega Ivan Sokač. Uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i zamjenika župana Međimurske županije Josipa Griveca došao je i Ivan Jarnjak, ratni ministar. Saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici također su se došli pokloniti žrtvama Domovinskog rata, kao i brojni drugi gosti.

Biskup u miru, mons. Mrzljak blagoslovio je spomenik.

– Od 185 policijskih službenika koji su prije 30 godina iz tadašnje Policijske uprave Varaždin otišli u Vukovar njih 21 je tamo poginuo. Ukupno 37 njih su položili živote za Domovinu, a sada smo kao mjesto pijeteta otvorili ovaj spomenik – rekao je Benčić.

Ministar Božinović istakao je da mu je žao što se sa spomenikom toliko čekalo te dodao da mu je drago što je on ipak otvoren u mandatu njegove vlade.

– Varaždinski policajci zaslužili su ovakav spomenik i priznanje. Drago mi je da su se ovdje okupili i sudionici tog razdoblja, ratnici i njihov ratni ministar te cjelokupni vrh policije. Nadaleko je poznato koliko je ovaj kraj, ondašnja Policijska uprava Varaždin, dala u obrani Republike Hrvatske. Varaždinski dragovoljci su bili na svim ratištima, a zlatnim će slovima ostati upisan njihov doprinos obrani Vukovara. U tim su ratnim danima pokazali da Hrvatska diše kao jedno – objasnio je ministar Božinović, ponovivši da je Varaždincima i Međimurcima zahvalna cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

Život i društvo

Evo koliko se građana dosad samopopisalo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj traje popis stanovništva.

U prvoj fazi provedbe popisa, do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo.

U ponedjeljak počinje digitalno popisivanje stanovništva, kazne za odbijanje idu do 5000 kuna

Državni zavod za statistiku svaki dan objavljuje podatke o tome koliko se građana samo popisalo.

U četvrtak, 16. rujna, u prvoj fazi provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), do 15 sati uspješno je popisano više od 342.000 građana.

Najviše se ljudi samopopisalo u Gradu Zagrebu, njih 109.662.

U Varaždinskoj se županiji do četvrtka popisalo 11.876 građana, a u Međimurskoj njih 7341.

Samo dan ranije, 15. rujna, bilo je 9467 građana koji su se sami popisali u Varaždinskoj županiji, a u Međimurju 6011. Podaci govore o tempu kojim se građani odluče popisati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje