Povežite se s nama

Život i društvo

U Novom Marofu “Naša mala klinika”, “Pingvini s Madagaskara” i najbolje krafne ikad!

Objavljeno:

- dana

DJEČJI FAŠNIK V MAROFU

Više od 400 mališana iz vrtića s područja grada Novog Marofa te gosti iz vrtića iz Ljubešćice kao i članovi novomarofskog DND-a sudjelovalo je u subotnjoj fašničkoj povorci u sklopu “Dječjeg fašnika v Marofu”.

Maštovitih maski nije nedostajalo, od tortica, digitrona, snježnih kraljeva i kraljica do “Pingvina s Madagaskara”, “Minionsa” do “Naše male klinike”.

– Sretna dječja lica i veselje najveće su zadovoljstvo nas organizatora i definitivno ovo mi je jedna od najdražih naših manifestacija. Svi oni koji su stigli danas na fašnik nagrađeni su za svoj trud – rekla je Renata Horvatić iz Turističke zajednice grada Novi Marof, koja je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i vrtićima organiziralo manifestaciju, u koju se uključio Grad Novi Marof s krafnama.

Vrhunac dječjeg fašnika bilo je predstavljanje na pozornici i preuzimanje ključeva grada od gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, koji zbog toga nije bio nimalo žalostan.

– Drago mi je što ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veću pozornost. Svaka čast tetama u vrtićima, koje su u još jednom pokazale koliko vole svoj posao i koliko se, zajedno s mališanima, trude osmisliti sadržaje u kojima mališani mogu pokazati svoju kreativnost – izjavio je Jenkač.

Kako je bilo jutros na “Dječjem fašniku v Marofu” pogledajte u fotogaleriji.

 

Izvor:
Foto: Grad Novi Marof

Život i društvo

Grad Varaždin daje potpore poljoprivrednicima, evo kako se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja Grada Varaždina za 2023. godinu.

A) Sufinanciranje programa samoopskrbnog poljoprivrednog gospodarstva (SOPG), obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) te udruga i zadruga –  ukupno raspoloživo 5.400,00 EUR

B) Sufinanciranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu za samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

C) Sufinanciranje nabave nove opreme za preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda – ukupno raspoloživo 19.900,00 EUR

D) Sufinanciranje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 13.300,00 EUR

E) Sufinanciranje prihrane pčelinjih zajednica – ukupno raspoloživo 10.700,00 EUR

F) Sufinanciranje nabave i postavljanje novih plastenika ili staklenika na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 6.700,00  EUR

G) Sufinanciranje projektne dokumentacije za prijavu projekata na natječaje nacionalnih i međunarodnih fondova – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

Poljoprivrednicima je na raspolaganju ukupno 69.400,00 EUR kroz sedam mjera koje direktno pomažu poboljšanja razvoja poljoprivredne proizvodnje te poticanja konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača na području Grada Varaždina.  

Javni pozivi objavljeni su na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina, a rok prijave za sve pozive je 15. prosinca 2023. godine.

 Sve informacije mogu se dobiti isključivo pisanim putem na e-mail adresu [email protected].

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje