Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Evo kako je bilo na podjeli naknada za bebe u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Vesela atmosfera

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podijelio je u petak 25 naknada za novorođene. Riječ je o trećoj ovogodišnjoj podjeli naknada nakon što je u veljači i travnju podijeljeno osam odnosno trinaest naknada. Prema odluci Grada Novog Marofa pravo na jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete imaju roditelji ili samohrana majka u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

Prilikom podjele naknada gradonačelnik Jenkač istaknuo je da se Grad maksimalno uključuje i pomaže mlade obitelji i njihove najmlađe, u skladu sa svojim mogućnostima.

– Izražavam zadovoljstvo što je ovoga puta za 25 novorođenih izdvojeno 33 tisuće kuna. Moguće je da će ova godina biti rekordna u izdvajanju za novorođenčad što me, kao gradonačelnika, posebno veseli. Natalitet je u padu, ali taj pad se usporava što je dobro. Upravo ovakve prigode i susreti vesele sve nas – rekao je Jenkač. prilikom podjele naknada Gradonačelnik je, budući se situacija u proračuna Grada stabilizira, najavio da je već od iduće godine moguće povećanje naknada iako i sada Grad Novi Marof isplaćuje naknade kao i ostali gradovi u Varaždinskoj županiji.

Podjela naknada u petak bila je treća ove godine u Novom Marofu, a do sada je iz proračuna za tu namjenu izdvojeno 108 tisuća kuna. U prošloj je godini za 102 naknade utrošeno 148,5 tisuća kuna.

Dodao je da je briga za najmlađe, mlade, ali i socijalno ugroženu skupinu građana, svakako jedan od prioriteta gradske uprave što dokazuju i izdašna gradska davanja koja sežu i do 750.000 kuna godišnje.

Osim isplate jednokratne pomoći Grad Novi Marof i na druge načine pomaže obitelji i mlade. Radi se o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, stipendiranju studenata, sufinanciranju vrtića. Tako je samo u prošloj godini isplaćen iznos od 2,8 milijuna kuna za sufinanciranje cijene vrtića. Ta razina izdvajanja sredstava predviđena je i u ovoj godini.

 

Izvor: Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati