Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof poziva vas na otvorenje izložbe „Život Pod Belom“ koja će se održati u virtualnom okruženju u petak, 13. studenog 2020. s početkom u 18 sati, na facebook stranici knjižnice, a snimka će biti dostupna i na YouTube kanalu knjižnice.

Sama izložba može se razgledati u knjižnici do 15. siječnja 2021. godine.

Gostujuća izložba „Život Pod Belom“ temelji se na istoimenoj prošlogodišnjoj izložbi koja je bila postavljena u Muzeju planinarstva u Ivancu.

Budući da naselje Bela administrativno ulazi u sastav grada Novog Marofa, želja je autorice Ane Škriljevečki da mogućnost razgledavanja izložbe bude pružena novomarofskoj publici. Za gostujuću izložbu napravljen je izbor predmeta od onih koji su bili izloženi u Ivancu kako bi se što vjernije prikazao utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu žitelja župe Pod Belom.

Zadržavši prvotnu tematsku podjelu, izložba se sastoji od pet cjelina u kojima su predstavljeni obitelj Ožegović i belsko vlastelinstvo, a potom gospodarstvo, školstvo, vjera i društveni život Pod Belom u vrijeme Ožegovića.

 

Komentari

Komentara