Povežite se s nama

Život i društvo

U Općini Cestica nastavljeno asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U skladu s općinskom planom i programom Općine Cestica vezanim za uređenje i opremanje komunalne infrastrukture ove godine asfaltirane su nerazvrstane ceste u naseljima Selci Križovljanski, Natkrižovljan i Gornje Vrtano.

O novoasfaltiranim općinskim prometnicama načelnik Mirko Korotaj je rekao: “U proteklom razdoblju asfaltirane su dionice Gornje Vratno – Boršanec, Natkrižovljan – Težak, Selci – Kojc, Selci – Valentić i Selci – granična cesta Pungračić. Vrijednost investicije iznosi 850.000 kuna. Iz sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja osigurano je 250.000 kuna, a razlika je osigurana iz Proračuna Općine Cestica. Asfaltiranjem spomenutih dionica Općina Cestica nastavila je s realizacijom četverogodišnjeg programa uređenja i asfaltiranja cesta na području općine Cestica, a do kraja četverogodišnjeg razdoblja planiramo završiti asfaltiranje nerazvrstanih cesta na svim dijelovima gdje imamo domaćinstva.”

Ukupna dužina novoasfaltiranih cesta iznosi preko 1900 metara. Trasa Boršanec je dužine 527 m, dužine dionice u Natkrižovljan – Težak je 253 metra, a dionice u Selcima Križovljanskima su slijedećih dužina, Kojc 765 metara, Valentić 104 metra i prema graničnoj cesti 253 metra.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje