Povežite se s nama

Međimurje

U Općini Donji Vidovec potpisan ugovor za II. fazu radova na Interpretacijskome centru

Objavljeno:

- dana

U prostorima Općine Donji Vidovec u četvrtak, 6, svibnja, potpisan je ugovor o izvođenju II. faze radova na Interpretacijskom centru „Dravski zlatari“.

Uime Općine ugovor je potpisao tamošnji aktualni načelnik Josip Matulin, dok je uime izvođača, tvrtke Vlašić DN Usluge d.o.o., to učinio njezin direktor Drago Vlašić.

– Što se tiče druge faze gradnje, ona podrazumijeva uređenje krovišta, vanjsku stolariju i potporni zid na istočnoj strani, kao i priključak struje. Radovi bi trebali završiti do jeseni. U vidu imamo i treću fazu radova: Međimurska županija u Proračunu je za tu svrhu predvidjela milijun kuna, a ove godine očekujemo i natječaj Ministarstva turizma i sporta. Centar bismo tako, ako se naši planovi ostvare, do kraja godine mogli dovesti do faze u kojem će mu predstojati samo uređenje – objasnio je načelnik Matulin.

U Donjem Vidovcu aktualni su i završni radovi na Aglomeraciji – nedovršeno je samo 1-2 posto, dodaje načelnik.

– U srijedu, 5. svibnja, imali smo sastanak s predstavnicima Međimurskih voda povezan s koordinacijom asfaltiranja i sanacije ulica nakon završetka potrebnih radova na Aglomeraciji. Izvođač radova ovih će dana dobiti upute. Nerazvrstane ceste trebale bi se sanirati do jeseni, a nadam se da će isto vrijediti i za županijsku cestu – ističe Matulin.

Sredinom lipnja Općina Donji Vidovec slavi i svoje dane, koji su tradicionalno vezani uz blagdan svetog Vida. Upitali smo, stoga, čelnoga čovjeka Donjeg Vidovca je li u planu obilježavanje općinskih dana.

– Manifestacija će se vjerojatno obilježiti samo simbolično – kratko je komentirao.

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!