Povežite se s nama

Život i društvo

U Općini Maruševec zadovoljni: sve veći broj zainteresiranih ulagača za Poduzetničku zonu Selnik

Objavljeno:

- dana

U Općini Maruševec ovog je tjedna održana druga sjednica Općinskog vijeća s deset točaka Dnevnog reda, među kojima i odluke o prihvaćanju pristiglih ponuda za kupnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni „Selnik“.

Odluke o prihvaćanju ponuda su od strane vijećnica i vijećnika podržane jednoglasno, pa će tako MR-ENGINEERING d.o.o. iz Dubravca na zemljištu od 2.481 m2 izgraditi poslovno-proizvodnu halu, kroz ulaganje od 5,5 milijuna kuna, dok će H-METAL d.o.o. iz Krkanca uz već postojeću nekretninu, na novom zemljištu površine 2.409 m2 izgraditi skladišni prostor, a vrijednost ulaganja iznosi oko 3 milijuna kuna.

Načelnik Mario Klapša istaknuo je zadovoljstvo interesom investitora u Poduzetničku zonu Selnik.

– U protekle četiri godine gospodarstvenike smo upoznali s potencijalima i prednostima naše Poduzetničke zone, prvenstveno kroz cijenu zemljišta od 8 eura po kvadratnom metru, ali i kroz njenu lokaciju. Polovicu raspoloživih zemljišta smo u tom vremenu prodali i nastavljamo razgovore s novim ulagačima koji žele preseliti svoje poslovanje u našu Zonu, kroz nove poduzetničke investicije otvoriti nova radna mjesta i povećati broj zaposlenika. Pozivamo gospodarstvenike zainteresirane za ulaganja u Općini Maruševec da nam se obrate jer im osim povoljne cijene možemo izaći ususret kroz smanjenje komunalne naknade ali i kroz potpore za početnike, za modernizaciju opreme i proizvodnje, kao i kroz potpore kod prijave potrebne dokumentacije na domaće i europske natječaje – naglašava načelnik Klapša.

Osim spomenutih, na Dnevnom redu sjednice bile su i točke s odlukama o imenovanju radnih tijela i odluke o naknadama.

Na početku 2. sjednice Općinskog vijeća Općine Maruševec, vijećnice i vijećnici postavljali su pitanja koja su se odnosila na radove na projektu Aglomeracije, sigurnosti sudionika u prometu na Županijskoj cesti ŽC2029, prikupljanja i odvoza dječjih pelena, igrališta NK Rudar 47 u Donjem Ladanju, aktivnostima i investicijama Hrvatskih voda na području Općine Maruševec, spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i cijeni odvoza otpada, ukopa pokojnika subotama, na koje su odgovore dali načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem.

Nakon provedenih rasprava po svim točkama, Općinsko vijeće je donijelo Odluku o osnivanju i izboru članova Komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost koju čine predsjednica Snježana Cerjan i članovi Marijan Fatiga i Miroslav Možanić te Odluku o osnivanju i izboru članova Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Općine Maruševec.

Predsjednik Povjerenstva je Tomica Kelemen, a članovi Mirjana Podbojec i Damir Šprem, dok Komisiju za izbor i imenovanje čine predsjednik Marijan Fatiga te članovi Marko Blažunaj i Dragutin Kišić.

Jednoglasno je donijeta Odluka o plaći i drugim pravima iz radnog odnosa općinskog načelnika, a njome načelnik Maruševca ima jednu od najnižih plaća u kategoriji općina u kojoj se nalazi i Općina Maruševec. Koeficijent za obračun plaće općinskog načelnika iznosi 3,7, a osnovica za obračun plaće općinskog načelnika utvrđuje se u visini osnovice za obračun plaće državnih dužnosnika i trenutno iznosi 3.890 kuna. Tom Odlukom usklađen je koeficijent i osnovica za obračun plaće s ostalim jedinicama lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji koje se nalaze u istoj kategoriji kao i Općina Maruševec, a ujedno je najniži koeficijent u odnosu na koeficijente utvrđene u drugim jedinicama lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji koje se nalaze u istoj kategoriji kao i Općina Maruševec.

Općinsko vijeće Maruševca donijelo je i Odluku o visini naknade za rad predsjednika Općinskog vijeća u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, koja je u ovom mandatu smanjena za 500 kuna u odnosu na naknadu za rad predsjednika Općinskog vijeća u prošlom mandatu.

Naknada za rad članova Općinskog vijeća Općine Maruševec izglasana je u iznosu od 300 kuna neto za svaku sjednicu Općinskog vijeća na kojoj su prisutni, dok je naknada za rad članova radnih tijela Općine Maruševec izglasana u iznosu 200 kuna neto, za svaku sjednicu na kojoj su prisutni.

Život i društvo

Petrijanec: u ponedjeljak počinje podjela besplatnih kanti za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec od ponedjeljka organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima (umjesto sadašnjih žutih vreća).

Podjela kanti bit će prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 18.10.2021.

– MAJERJE – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Majerju, Ulica Stjepana Radića 113

UTORAK, 19.10.2021.

– PETRIJANEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Općina Petrijanec, Ulica Vladimira Nazora 157

SRIJEDA, 20.10.2021.

– NOVA VES PETRIJANEČKA – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, Ulica Ljudevita Gaja 1

ČETVRTAK, 21.10.2021.

– DRUŽBINEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Družbincu, Dravska ulica 8

PETAK, 22.10.2021.

– STRMEC PODRAVSKI – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Strmcu Podravskom, Ulica braće Radić 92

SUBOTA, 23.10.2021.

– ZELENDVOR – od 09:00 do 17:00, lokacija: kod bivše “Čikubane”, Ulica Ljudevita Gaja

Mještani mogu svoju žutu kantu podići neovisno o mjestu stanovanja na bilo kojoj lokaciji, ovisno koja im je bliža ili u terminu koji im bolje odgovara.

Skreće se pozornost mještanima da je podizanje kanti moguće uz predočenje osobne iskaznice nositelja računa (korisnika usluge) te uplatnice zbog preuzimanja šifre i da pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada s područja Općine Petrijanec.

U isto vrijeme kod preuzimanja žutih kanti za plastiku moći će se iskazati interes za tzv. ljubičaste kante – kante za pelene za djecu ali istu mogu zatražiti  i osobe s invaliditetom koje koriste pelene, kao i osobe s inkontinencijom.

Ovisno o interesu u suradnji sa javnim davateljem usluge prikupljanja otpada Čistoćom ista će se usluga zbrinjavanja pelena moći koristiti od siječnja 2022.godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje