Povežite se s nama

Život i društvo

U Općini Vidovec počinje sanacija ceste D35 te izgradnja nogostupa

Objavljeno:

- dana

U Općini Vidovec u tijeku su brojne investicije, a posebno je radno na državnoj cesti D35. Jedan od najvećih projekata koji je trenutno u realizaciji je izgradnja kanalizacije vrijedna 55 milijuna kuna, a kako je upravo na dijelu dionice D35 završena, počinje sanacija prometnice koja će biti presvučena novim kolničkim asfaltom.

Kako napreduju radovi provjerili su u utorak saborski zastupnik Anđelko Stričak,  rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec te općinski načelnik Bruno Hranić.

Uz sanaciju ceste, Općina Vidovec pripremila je i projekte za izgradnju nogostupa uz već postojeću biciklističku stazu s ciljem veće sigurnosti na ovoj prometnoj dionici.

– Ujedno ćemo riješiti i oborinsku odvodnju, za što su sredstva osigurana od strane Hrvatskih cesta. Također, uz nogostupe i biciklističku stazu podići ćemo razinu sigurnosti i za pješake i za bicikliste, a upravo nam je sigurnost najbitnija na ovoj dionici. Postavili smo i semafor ispred Područne škole Nedeljanec, gdje je gust promet i gdje smo imali nekoliko prometnih nezgoda, srećom s manjim posljedicama. Zahvaljujući Hrvatskim cestama i ta je investicija od 250 tisuća kuna realizirana. Uz to, postavili smo nekoliko semafora kod Osnovne škole u Vidovcu, a zadnji je postavljen prošli tjedan – rekao je načelnik Bruno Hranić te dodao kako je osvijetljeno i nekoliko pješačkih prijelaza.

– Sve te investicije potvrđuju našu izuzetno dobru suradnju s Hrvatskim cestama – Ispostavom Varaždin, a svakako je važno istaknuti veliki angažman saborskog zastupnika Anđelka Stričaka koji je uvijek spreman pomoći – naglasio je Hranić.

Saborski zastupnik Stričak posjetio je da se na području Varaždinske županije planira čak sedam aglomeracija, od kojih su dvije u tijeku, aglomeracije Varaždinske Toplice i Varaždin. 

– U sljedećih mjesec dana državna cesta D35 bit će presvučena novim kolničkim asfaltom i tim činom završiti ćemo dio priče oko izgradnje aglomeracije na državnoj cesti u Vidovcu. Kada govorimo o Općini Vidovec, nikad, ni u jednom mandatu ijednog načelnika, nije bilo toliko investicija kao sad u mandatu gospodina Hranića i njegovog tima; od aglomeracije, uređenja cesta, izgradnje novog dječjeg vrtića, gradnje Etno kuće u Domitrovcu. Ovaj je mandat kolega Hranić sa svojim suradnicima proveo u projektima, a projekti su bitni za kvalitetu života naših građana jer upravo oni će to koristiti – smatra Stričak.

Kada se govori o važnim budućim investicijama u Vidovcu, važno je spomenuti i izgradnju brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava.

– Za sada su izrađene sve studije, ishođena lokacijska dozvola i radi se na ishođenju građevinske dozvole. Ta izgradnja je predviđena u četiri etape. Nadam se da ćemo do kraja ove godine uspjeti ishoditi građevinsku dozvolu za prvi dio između Varaždina i Cerja Tužnog i da bi već iduće godine mogli početi s izgradnjom tog dijela. Vrijednost radova procijenjena je na 100 milijuna kuna – kazao je saborski zastupnik.

Davor Bobičanec, rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin, rekao je da će se u sklopu aglomeracije Varaždin nakon položenih kanalizacijskih cijevi sanirati državna cesta D35 novim habajućim slojem u kompletnoj širini od rubnjaka do rubnjaka s biciklističkim trakama.

– Molimo građane za strpljenje jer se radovi moraju tehnički i ispravno izvesti i nakon toga obnovit će se kolnik kako bismo slijedećih 15 godina imali jednu kvalitetno obnovljenu kolničku konstrukciju ceste – rekao je Bobičanec te dodao da Hrvatske ceste rade i na izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrižja i izgradnje rotora za buduću industrijsku zonu iza benzinske pumpe u Vidovcu.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati