Povežite se s nama

Kultura

U Općinu Petrijanec ovoga utorka stižu „Susjedi“ Kerekesh teatra

susjedi, kerekesh teatar

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana žena, u utorak, 8. ožujka, u 18 sati u okviru 13. Tjedna smijeha u Općinu Petrijanec stiže Kerekesh Teatar.

U Društvenom domu u Petrijancu Kerekesh Teatar će odigrati predstavu „Susjedi“.

 –Najpoznatiji susjedi došli su na kazališne daske i za vas su pripremili nešto gotovo izvedivo kao nemoguća misija, a to je – realizirati dvije ženidbe u isto vrijeme. Na putu punom prečaca i zavrzlama, još će nekoliko puta provjeriti i odanost tj. vjeru u pravu ljubav kod svojih „boljih polovica“. Poznato je da prava ljubav ne treba provjeru, a još je poznatije da su žene inteligentnija bića od muškaraca. Pogotovo od našeg dvojca. Ferdo, Jura, Lili i Bela nasmijat će vas do suza, podsjetiti vas na najbolja vremena i ostaviti trag u vašim srcima – zauvijek – piše u opisu predstave.

Općina Petrijanec nastoji putem različitih programa i aktivnosti podupirati kulturna događanja na području općine. – Kao i ranijih godina, uključili smo se u 13. Tjedna smijeha kojeg organizira Kerekesh Teatar. Skrećemo pozornost da je 13. Tjedan smijeha – festival tijekom kojeg je popularan Kerekesh teatar za više od 10 tisuća gledatelja pripremio 14 predstava u HNK te još 17 predstava u mjestima Varaždinske županije. Predstava je besplatna za sve mještane općine Petrijanec – ističu iz Općine.

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju:

Ljubomir Kerekeš

Darko Janeš

Tamara Šoletić

Antonija Stanišić Šperanda

Scenografija – Ljubomir Kerekeš

Glazba – Marin Kereša

Izbor i izrada kostima – Mladen Grof Jerneić Erdödy

Majstor rasvjete – Dario Horvat

Majstor tona – Izak Meštrić

Design plakata i scenografije – Zdravko Lovrić

Trajanje predstave: 85 minuta

Premijera: 4. lipanj 2021.

Kultura

U srijedu na Kazališnom trgu koncert izraelske grupe marokanskih korijena Sfatayim

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. srpnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta na Kazališnom trgu u Varaždinu koncert će održati grupa Sfatayim.

– Grupa Sfatayim aktivna je već dugo vremena i zadovoljstvo nam je što ih možemo ugostiti u Hrvatskoj, u Varaždinu. Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova – poručuju organizatori.

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njihov identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim, naime, ima dvostruko značenje na hebrejskom te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

Koncert organizira Koncertni ured u Varaždinu, ulaz se ne naplaćuje, a u slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se otkazuje.

Nastavite čitati

Kultura

Od ponedjeljka, 4. srpnja, ljetno radno vrijeme varaždinske Gradske knjižnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin od danas, 4. srpnja, prelazi na ljetno radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme Knjižnice trajat će do 3. rujna.

Svi Odjeli Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin rade prema sljedećem ljetnom radnom vremenu:

Ponedjeljak – utorak: 14 – 20 sati

Srijeda, četvrtak, petak: 7:30 – 14 sati

Subota: 7:30 – 12 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje