U četvrtak, 28. studenoga, u prostorima Općine Orehovica općinski načelnik Franjo Bukal te predsjednik lokalnog Općinskog vijeća Marko Hunjadi primili su mladu Antoniju Ružić, šesnaestogodišnju tenisačicu iz Orehovice, te joj uručili nagradu za sav trud i rezultate koje je postignula u “bijelom sportu” u 2019. godini.

Antoniji je dodijeljeno 10.000 kuna. Načelnik Bukal čestitao je Antoniji na postignutim rezultatima, za koje vjeruje da će i ubuduće biti toliko dobri, te joj poželio mnogo zdravlja. Dodao je da veliku potporu za nastavak karijere ima od roditelja, ali i od Općine: napomenuo je da su u općinskom Proračunu za 2020. već osigurana sredstva za dodjelu nagrada pa se nada da rezultati ni iduće godine neće izostati.

Sve norme

Antonia Ružić kao juniorka ove godine igrala je seniorsko državno prvenstvo te je na prvenstvu osvojila prvo mjesto. Odradila je sve norme koje traži Hrvatski teniski savez, odnosno njezin izbornik, da igra na državnom prvenstvu, a ona je osvojila najznačajniju nagradu. Antonia igra i za hrvatsku reprezentaciju.

U 2019. godini, usprkos manjoj ozljedi, sudjelovala je na nekoliko značajnih turnira kao juniorka i plasirala se u sam vrh natjecanja. Početkom godine igrala je u Pragu na turniru I. kategorije te je došla do četvrtfinala.

U ožujku je igrala na turniru u Maroku koji je također u I. rangu natjecanja te je došla do polufinala. Važno je napomenuti da je u četvrtfinalu pobijedila tenisačicu koja je trenutno vodeća na listi ITF. U travnju je igrala na turniru I. ranga u Hrvatskoj i došla je do četvrtfinala. Sudjelovala je na dva turnira u Mađarskoj koji su II. kategorije. Na prvom turniru bila je finalistica, dok je na drugom došla do četvrtfinala. Sudjelovala je i na turniru u Japanu, koji je II. ranga, te je došla do četvrtfinala, dok je u parovima osvojila turnir.

Najveća nada

U 2019. godini igrala je jedan seniorski turnir u Hrvatskoj, za koji je dobila pozivnicu od Hrvatskoga teniskog saveza. Nagradni fond bio je 15.000 dolara. Na tom turniru u pojedinačnom natjecanju došla je do polufinala, dok je u parovima igrala finale.
Igrala je, također, i na Europskom juniorskom prvenstvu koje se u srpnju održavalo u Moskvi te je došla do četvrtfinala.

Trenutno se nalazi na 103. mjestu ITF ljestvice, a ove godine dobila je nagradu “Dražen Petrović” Hrvatskog olimpijskog odbora kao najveća nada hrvatskoga sporta.
Antonia ima u planu za sljedeću godinu sudjelovati na što više Grand slam turnira te se nada da će upasti već na Australian Open. Jedan od ciljeva joj je poboljšati rejting na ITF ljestvici i ući u Top 50.

Komentari

Komentara