Povežite se s nama

Crna kronika

U Oštricama ukrao suhomesnate proizvode i alkohol, a u Varaždinu provalili u kontejnere za ambalažu

Objavljeno:

- dana

TRI PROVALE

Iz vikendice u Oštricama ukredeni su suhomesnati proizvodi i alkoholna pića, a u Koprivničkoj ulici i ulici Gustava Krkleca u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kontejner za ambalažu.

Nepoznati je počinitelj u Oštricama od 15. do 17. travnja provalio u vikend kuću u vlasništvu 53-godišnjaka iz koje je otuđio više desetaka litara raznih alkoholnih pića i razne suhomesnate proizvode. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko tisuću kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se od 15. do 17. travnja u Koprivničkoj ulici u Varaždinu gdje je nepoznati počinitelj provalio u kontejner za ambalažu vlasništva trgovačkog centra. Iz kontejnera je otuđio nekoliko vreća punjenih PET i metalnom ambalažom. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Također, nepoznati je počinitelj u ulici Gustava Krkleca u Varaždinu od 15. do 17. travnja provalio u kontejner za ambalažu vlasništvu jedne trgovine. Iz kontejnera je ukrao nekoliko vreća punjenih PET i metalnom ambalažom. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/lokalpatrioti-rijeka.com
Foto:

Crna kronika

U Varaždinu i Njemačkoj počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, pa će u zatvor na dvije godine i devet mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 32-godišnjaka zbog počinjena dva teška kaznena djela protiv spolne slobode i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Prvostupanjskom presudom optuženi 32-godišnjak je proglašen krivim zbog kaznenih djela počinjenih od veljače 2017. do listopada 2019. godine u Varaždinu i Njemačkoj na štetu svoje 38-godišnje supruge i jednogodišnjeg djeteta te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, ali uz djelomičnu uvjetnu osudu s bezuvjetnom kaznom zatvora od jedne godine te uvjetnom osudom s kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu te preinačio presudu na način da je optuženog 32-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci bez primjene djelomične uvjetne osude.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinac (85) na biciklu držao psa na povodcu, pa na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu, u utorak, 27. rujna oko 7.30 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Biciklom je Vukovarskom ulicom iz smjera Ludbreške u smjeru Bombellesove ulice upravljao 85-godišnjak.

– Za vrijeme upravljanja biciklom stabilnost mu je bila umanjena zbog držanja psa na povodcu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, biciklom je nastavio prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza i u tom trenutku ga je udarilo vozilo kojim je upravljala žena starosti 52 godine – ističe PU varaždinska.

On je ozlijeđen i medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Bolnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje