Povežite se s nama

Život i društvo

U palači Herzer predavanje o prenamjeni bivše vojarne u Optujskoj i projektu MAPS

Objavljeno:

- dana

DRUŠTVO ARHITEKATA VARAŽDIN

Društvo arhitekata Varaždin organizira danas s početkom u 19 sati kratak pregled svih aktivnosti na temu vojarne od 2010. godine do danas.

Predavanje će započeti s predstavljanjem idejnog rješenja iz 2010. godine i prikazom smjernica unešenih u Prostorni plan 2014. godine prijavom na program Urbact, koncept i način djelovanja Urbactove mreže, predstavljanjem partnerskih gradova u projektu MAPS i specifičnih problema vezanih na njihove vojne komplekse, te predstavljanjem varaždinske lokalne Urbactove grupe i metodologije rada koju će ona koristiti za izradu akcijskog plana.

Predavanje će trajati jedan sat, a nakon njega očekuje se rasprava i pitanja na temu vojarne s aspekta održive arhitekture i održivog prostornog planiranja, na temu integralnog pristupa planiranju i osmišljavanju prostora, na temu osobnog sudjelovanja u kreiranju životnog prostora.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje