Povežite se s nama

Život i društvo

U petak rock party uz Black Shelter, Free Čelos i Stare vukove na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

“Ljeto u Varaždinu”

Počelo je još jedno “Ljeto u Varaždinu”.

Tijekom lipnja i srpnja Varaždinci i njihovi gosti mogu uživati u ljetnim večerima uz glazbu, ples i kazališne predstave. I ove godine programi će se održavati na Kazališnom trgu i Trgu kralja Tomislava.

Zadnji dan mjeseca lipnja rezerviran je za Old/yong rock party na Kazališnom trgu. Nastupit će Black shelter u 20 sati, Free Čelos u 21 sati, a nakon njih, u 22 sata nastupaju Stari Vukovi.

Organizator još jedne ljetne manifestacije je Koncertni ured Varaždin, a što Varaždince očekuje u sklopu “Ljeta u Varaždinu” pogledajte u nastavku.

Petak, 30. lipnja, Kazališni trg

Old/Young Rock Party

            u 20 sat: BLACK SHELTER, rock koncert

            u 21 sat: FREE ČELOS, rock – jazz – blues koncert

            u 22 sata: STARI VUKOVI, pop – rock koncert

Subota, 08. srpnja,

Trg kralja Tomislava

            u 10 sati: VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE

Kazališni trg

u 21 sat: DRUGI NAČIN, rock koncert

Srijeda, 12. srpnja, Atrij Starog grada

           u 20:30 sati:   SOFIJA CINGULA, mezzosopran

DARKO RUŠEC, gitara

  • u slučaju lošeg vremena – Lapidarij Starog grada

 

Petak, 14. srpnja, Kazališni trg

            u 21 sat: TIMELESS, pop – rock koncert

Subota, 15. srpnja, Kazališni trg

            u 21 sat: JAM RITUAL, rock koncert

Utorak, 18. srpnja, Atrij Starog grada

u 20:30 sati: Irma Dragičević i Ivo Mrvelj “Večer Georgea Gershwina”

–          u slučaju lošeg vremena – Lapidarij Starog grada

Srijeda, 19. srpnja, Atrij Starog grada          

u 20:30 sati:   koncert “Romantična ljetna noć”

Ana-Marija Kyun, klavir, Jungwon Jin, klavir

–           u slučaju lošeg vremena – Lapidarij Starog grada

Subota 22. i nedjelja 23. srpnja – Kazališni trg

15. FONTANA BLUES FESTIVAL

od 20:30 do 00:00 sati          

CRNI  RIBAR, Hum na Sutli

THE BLUES INFUSION, Austrija

IN ROOTS blues trio, Split

I drugi…                    

Subota, 29. srpanj, Kazališni trg

20:30 sati: THE FARPOINT STATION, fusion jazz koncert

22:00 sati: THE MILICIJA, rock koncert

U slučaju lošeg vremena programi se otkazuju ili prebacuju na novi termin.

Izvor:
Foto: Ilustracija/Facebook Free Čelos

Život i društvo

Dječaci Dario Njegovec i Dino Vidaček kod Bele spasili sedam štenaca od smrzavanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 24. siječnja, odvijala se akcija spašavanja sedam štenaca koje je neki zlotvor bezdušno ostavio da se smrznu u napuštenom kamenolomu u Beli kod Novog Marofa, javili su iz varaždinske Udruge Spas.

Srećom, štence su pronašli dva dječaka iz okolice, Dario Njegovec i Dino Vidaček.

– Ti stasom mali, a u srcu veliki ljudi, ne samo da su nazvali udrugu “Spas”, nego su i ostali kraj njih, po debelom minusu, gotovo 2 sata, dok udruga nije aktivirala moju kćer, a ona mene. Uglavnom, štence sam odvezao u “Spas”, gdje su ih zbrinuli, a malim herojima kapa do poda, kao i njihovim roditeljima, jer ne vjerujem da su se takvi rodili, nego tu očito ima i puno dobrog odgoja. A zlotvoru mogu jedino poželjeti da i on jednog dana tako završi i ne bi me iznenadilo, jer karma is a beach! – poručuju iz Udruge Spas.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska županija sa stranim partnerima razvija sustav za rano upozoravanje na katastrofe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

civilna zaštita, koronavirus,ilustracija

Unaprijediti sustave civilne zaštite u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji na način da se umreže i usklade sustavi za rano upozoravanje, glavna je zadaća projekta „TransCPEarlyWarning“ iz programa Interreg ADRION.

Varaždinska županija je danas, 25. siječnja, kao partner na projektu u kojem sudjeluje sedam država Jadransko-jonskog područja, bila domaćin tehničkog sastanka s parterima iz Splitsko-dalmatinske županije i Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kojem su se virtualno priključili i ostali partneri, Talijani, Grci, Slovenci, Crnogorci i Albanci.

– Varaždinska županija jedna je od vodećih županija po uređenosti sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Ulažemo znatna sredstva u sustav civilne zaštite, a posebno sufinanciramo djelovanje Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te preko nje i vatrogastva na području županije. Svjesni smo da je utjecaj klimatskih promjena sve više vidljiv i sve više utječe na život i razvoj našeg područja. S obzirom na to da su potencijalne opasnosti na našem području poplave, klizišta, odnosno odroni, požari i potresi, jako je važno razvijati sustave koji nas mogu upozoriti na moguću ugrozu. Zato nam je drago da je i naša županija partner na projektu „TransCPEarlyWarning“, čija je vrijednost gotovo dva milijuna eura, od kojih je za Varaždinsku županiju predviđen iznos od 180 tisuća eura – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Da bi se povećala otpornost i brzina odgovora na prirodne katastrofe i tehničko-tehnološke nesreće, u sklopu projekta razvija se testna platforma za rano upozoravanje.

– Platforma će se testirati u svih sedam zemalja partnera: Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. Dobivena iskustva koristit će se kao podloga za izradu strateškog i akcijskog plana koji nudi zajedničku viziju i rješenja za objedinjeni sustav za rano upozoravanje na Jadransko-jonskom području – naveo je Tomislav Jarmić, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu.

Osim što je tema bila status platforme, na sastanku u Županijskoj palači partnerima iz sedam zemalja je prezentirano kako funkcionira hrvatski sustav civilne zaštite na primjerima poplava i šumskih požara.

Dodajmo da projekt TransCPEarlyWarning vodi Regija Molise iz Italije, a ostatak projektnog konzorcija čine: iz Slovenije – Općina Ajdovščina i Institut Josef Stefan, iz Grčke – Institut za industrijske sustave Centra za istraživanje i inovacije ATHENA i Decentralizirana uprava Krete, iz Hrvatske – Varaždinska i Splitsko-dalmatinska županija, iz Albanije – Regionalno vijeće Drača i Šumarski fakultet, iz Bosne i Hercegovine – Uprava civilne zaštite i vatrogastva Hercegovačko-neretvanskog kantona i iz Crne Gore – Stari glavni grad Cetinje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.993.688,88 eura od čega je za Varaždinsku županiju određen iznos 196.880,69 eura. Europski fond za regionalni razvoj projekt sufinancira u iznosu od 85 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje