Povežite se s nama

Crna kronika

U Petrijancu ukradene kokoši i zečevi, u Velikom Bukovcu odjeća, a u Varaždinu bicikli

Objavljeno:

- dana

BURAN VIKEND

Niz krađa koji se dogodio ovog vikenda pokazuju da lopovi ponekad zaista nisu izbirljivi.

Tako je u noći sa 16. na 17. listopada u ulici Andrije Hebranga u Petrijancu, nepoznati počinitelj otuđio desetak kokoši i nekoliko zečeva iz gospodarske zgrade u vlasništvu 56-godišnjakinje koja navodi da materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadalje, od 9. do 16. listopada, u Dravskoj ulici u Velikom Bukovcu, nepoznati je počinitelj provalio u spremište podrumskih prostorija stambene zgrade, te otuđio raznu obuću i odjeću u vlasništvu 51-godišnjakinje. I u ovom se slučaju šteta procjenjujena nekoliko tisuća kuna.

Bicikli traže vlasnike

U subotu, 17. listopada oko 22.30 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zatekli su dvojicu 14-godišnjaka s tri bicikla, za koje je naknadno utvrđeno da su ih otuđili ispred trgovine u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu. Otuđeni su bicikli pohranjeni u Policijskoj postaji Varaždin do pronalaska vlasnika.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Presretačem ulovili 24-godišnjeg vozača koji je kod Nove Vesi jurio 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 22. listopada, u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak.

Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, objavila je policija, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i tri negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinska policija ulovila 39-godišnjaka s nevjerojatnih 4.27 promila alkohola u krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 23. listopada, u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao vozač starosti 39 godina. Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od čak 4.27 g/kg.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

– Napominjemo da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti uglavnom zbog kljenuti centra za disanje – objašnjavaju iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje