Povežite se s nama

Zabava & Stil

U planu prvi muzej videoigrica

Objavljeno:

- dana

U LONDONU

U britanskom Nottinghamu se planira otvaranje prvog muzeja videoigara već 2015. godine.

U Velikoj Britaniji su odlučili kako videoigre zaslužuju svoj vlastiti muzej, a to nije niti neobično jer imaginarni video svijet sve više golica maštu široke javnosti. Videoigre ulaze u filmove, neki se prema njima i snimaju, a već su pokorile i glazbeni svijet spotova. Igranje videoigrica je popularizirano, postalo je cool za razliku od desetak godina unazad kada je to bio kutak namijenjen “štreberima”. Igrica je sve više, za različite dobne i rodne skupne, a ovaj kaotični svijet različitih motiva trebao bi se susresti u muzeju National Videogame Arcade koji je predviđen za otvaranje u Nottinghamu u ožujku 2015. godine.

Muzeološki posao odrađen je minuciozno – izložbene galerije zauzet će 5 katova i sveukupno 3000 kvadratnih metara prostora. Stalni postav uključivat će oko 12 tisuća predmeta, a u novom centru planira se organiziranje i privremenih izložbi. Sama gradnja muzeja i njegova organizacija koštat će 2,5 milijuna funti.

Izvor: http://www.buro247.hr
Foto:

Zabava & Stil

U četvrtak u Ivancu: nastup Ante Gelo banda te zvijezda „The Voicea“ i „A strane“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ante gelo band
Grad Ivanec

U povodu obilježavanja Dana grada Ivanca, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Ivanec poziva građane na Kinotrg Ivanec od 21.30 sati – održat će se koncertni program Ante Gelo banda.

Nastupaju zvijezde The Voicea i popularne A strane Alen Đuras (vokal), Iva Ajduković (vokal), Ante Gelo (gitara) i Goran Kovačić (klavijature).

U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, program će trajati do ponoći. Organizator manifestacije je Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Crvena jabuka i Mejaši u petak i subotu zabavljaju Varaždince, oživjet će i Uska ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru obilježavanja Ljeta u Varaždinu, ovog će petka i subote kod Vile Bedeković nastupiti bendovi Crvena jabuka i Mejaši.

Koncert Crvene jabuke predvođen Draženom Žerićem Žerom održat će se u petak, 25. lipnja, a počinje u 21 sat. Dan kasnije, u subotu, 26. lipnja, nastupaju popularni Mejaši, s početkom također u 21 sat.

U subotu je također i Dan uske ulice. Naime, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice, Udruga „Humano&etc“ i stanari Uske ulice uživat će u pripremanju ulice za Mali Festival u srcu grada.

– Iznova osmišljavamo ulogu Uske ulice u očuvanju i promoviranju njenih sadržaja, ali i u otvaranju novih društvenih i kulturnih sadržaja, jer je simbolički prepoznata kao umjetnička ulica. Ta tajnovita ulica u samom srcu povijesne jezgre ponovo će se pretvoriti u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, opuštenu i ugodnu atmosferu. Namjera nam ju je oživjeti putem programa Kulturni aktivizam, tj. aktivniju ulogu kulture u oblikovanju života i identiteta samog gradskog središta – poručuju organizatori.

Na festival se prijavilo 45 izlagača – od kojih su dva vokalna izvođača, slikari, keramičari, tradicijski obrti – čipka ,tkanje, filcanje, književni salon Korzo sa svojim poetskim recitalom i izložbom fotografija Produkt dizajn, radionice za djecu /posjetioce – keramike, čipkanja, filcanja, izrade didaktičkih igračaka, modni kreatori, gosti iz Međimurske županije…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!