Povežite se s nama

Crna kronika

Kroz naseljeno mjesto Cerje Nebojse jurio 108 na sat

Objavljeno:

- dana

Akcija Brzina

Varaždinski policajci su, u suradnji s međimurskim, proveli u petak, 21. travnja od 12 do 18 sati operativnu akciju “Brzina”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 65 prekršaja prekoračenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila, te 11 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja iznosila je 108 km/h, a izmjerena je na autocesti u naseljenom mjestu Cerje Nebojse na D-35.

Brzina od 152 km/h izmjerena je izvan naselja na autocesti, na dijelu gdje je brzina ograničena na 100 km/h.

Izvor: ILUSTRACIJA/fmlc.com.hr
Foto:

Crna kronika

Optužnica 60-godišnjaku koji je u 4 sata ujutro zapalio tuđi automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u petak, 8. siječnja, podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje.

Naime, okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 2. studenoga 2020. u mjestu kraj Bednje zaprijetio 70-godišnjakinji da će je ubiti i zapaliti kuću i vozilo.

Svoje prijetnje je ostvario na način da je 13. studenoga oko 4 sati zapalio parkirani osobni automobil u vlasništvu 70-godišnjakinje, pri čemu je vozilo u potpunosti izgorjelo. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti

Nastavite čitati

Crna kronika

Baka (96) dočekala pravdu – podignuta optužnica protiv kradljivca njezinih stabala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je je u ponedjeljak 11. siječnja podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog krađe.

Naime,  okrivljenog 55-godišnjaka se tereti da je u ožujku 2019. godine u mjestu kraj Novog Marofa, u šumi u vlasništvu 96-godišnjakinje, neovlašteno posjekao 95 stabala hrasta, bukve i drugih vrsta bjelogorice.

Time je protupravno prisvojio za sebe drvnu masu ukupne vrijednosti veće 20.000 kuna.

Nastavite čitati