Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

U ponedjeljak 29 novih slučajeva koronavirusa u Varaždinskoj županiji, 46 na bolničkom liječenju

medicinska sestra doktor zdravlje pomoć

Objavljeno:

- dana

– Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako danas i sutra objavljujemo rezultate testiranja briseva uzetih u subotu i nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID-ambulantu, za očekivati da će broj novih slučajeva biti nešto niži nego prethodnih dana – javlja u ponedjeljak, 16. listopada, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 548, s obzirom da imamo i 32 otpusta s kućnog liječenja. Hospitalizirane su nove četiri osobe.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalazi se 46 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 44 osoba je na kisiku, a dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno su 502 osobe.

Nova postupanja bila su u dvije osnovnoškolske ustanove, dvije srednjoškolske ustanove, te u dva dječja vrtića, a jedna srednjoškolska ustanova kompletno prelazi na online nastavu.

U mjeri samoizolacije zbog izloženosti COVID-19 pozitivnim osobama nalaze se igrači triju nogometnih klubova i jednog rukometnog kluba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1626 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

Od sutra, 27. listopada, na snagu stupaju dvije Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske: Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja i Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.

>> Od utorka dodatne mjere za Varaždinsku županiju: barovi smiju raditi do 22 sata

Aktualno o koronavirusu

Božinović najavio popuštanje mjera od 1. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Potpredsjednik vlade Davor Božinović i šef nacionalnog Stožera civilne zaštite najavio je popuštanje mjera od 1. lipnja.

– S obzirom na to da zadnjih dana broj novozaraženih pada, nacionalni Stožer provodi pripreme za moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja nakon određenih testova koje planiramo provesti – rekao je Božinović na sjednici Vlade.

– Prvi je poslovni domjenak koji će se održati danas, a drugi je projekt svadba sa 120 sudionika 15. svibnja. Ako se utvrdi da nije bilo prijenosa zaraze, razmotrit će se popuštanje mjera za takve događaje – dodao je.

Božinović je na sjednici Vlade rekao i da je Hrvatska prva članica Europske unije (EU) koja je uspješno obavila pilot-testiranje sustava digitalnih zelenih potvrda, tzv. COVID-putovnica.

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji nova 102 slučaja, od korone preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 102 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 402, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 921.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 182 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je 86 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, 83 osobe su u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 12 osoba. U jedinicama intenzivnog liječenja se nalaze 22 osobe, od kojih je 21 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 428 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 34 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 24 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 21.085 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 723.

U Varaždinskoj županiji do sada je najmanje jednom dozom cijepljeno 45.660 građana, što je 32,9% stanovništva starijeg od 16 godina. Kako bi što brže postigli visoku razinu procijepljenosti, pozivaju se svi građani da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr .

Zavod za javno zdravstvo redovito šalje pozive osobama prijavljenima putem navedene platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je samo da redovito pratite e-poštu koju ste naveli prilikom prijave, jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata. U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme. Već od prošlog tjedna pozivi se šalju svim skupinama građana.

Cjepivo se kontinuirano isporučuje i liječnicima obiteljske medicine za primjenu u njihovim ordinacijama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!