– Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako danas i sutra objavljujemo rezultate testiranja briseva uzetih u subotu i nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID-ambulantu, za očekivati da će broj novih slučajeva biti nešto niži nego prethodnih dana – javlja u ponedjeljak, 16. listopada, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 548, s obzirom da imamo i 32 otpusta s kućnog liječenja. Hospitalizirane su nove četiri osobe.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalazi se 46 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 44 osoba je na kisiku, a dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno su 502 osobe.

Nova postupanja bila su u dvije osnovnoškolske ustanove, dvije srednjoškolske ustanove, te u dva dječja vrtića, a jedna srednjoškolska ustanova kompletno prelazi na online nastavu.

U mjeri samoizolacije zbog izloženosti COVID-19 pozitivnim osobama nalaze se igrači triju nogometnih klubova i jednog rukometnog kluba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1626 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

Od sutra, 27. listopada, na snagu stupaju dvije Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske: Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja i Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.

>> Od utorka dodatne mjere za Varaždinsku županiju: barovi smiju raditi do 22 sata

Komentari

Komentara