U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Time je situacija u odnosu na dan ranije ostala nepromijenjena.

Ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je ukupno 12 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 19 osoba, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. I dalje nam se statistički pribrajaju tri oboljele osobe s prebivalištem u našoj županiji, koje u Zagrebu žive, tamo su testirane i tamo se liječe.

Tijekom jučerašnjeg dana u našoj su Županiji testirane 22 osobe, a ukupni broj testiranih je 686. U mjeri samoizolacije nalazi se 1665 osoba, od čega je 49 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana. Kod 70 osoba radi se o kontaktima oboljelih osoba.

Vatrogasni operativni centar javlja o 14 intervencija tijekom jučerašnjeg dana vezano na požare otvorenog prostora, koji su od strane Dobrovoljnih vatrogasnih društava i JVP Varaždin lokalizirani.

U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije i 103 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

– Činjenica je da samo zajedničkim djelovanjem možemo pobijediti ovaj izazov s kojim smo suočeni. Sigurno nas podaci u Varaždinskoj županiji u ovom Velikom tjednu ispunjavaju optimizmom no jednako tako moramo biti svjesni da to još uvijek nije signal za opuštanje. U ime Stožera civilne zaštite Varaždinske županije želim svim građankama i građanima Varaždinske županije sretan i blagoslovljen Uskrs. Proslavite ga u krugu svojih najbližih i ostanite zdravi! – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Komentari

Komentara