Povežite se s nama

Sport

U Požegi se razgovaralo o Nacrtu novog Zakona o sportu

Objavljeno:

- dana

RASPRAVA

U tijeku je javna rasprava o Nacrtu Zakona o sportu. O samom Nacrtu te nedostacima koji su u njemu uočeni u Požegi se razgovaralo na sastanku na kojem su sudjelovali predstavnici lokalnih sportskih zajednica iz čitave Hrvatske. Među njima je bio i glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

 

Lokalno

Na radnom sastanku na kojem su doneseni konkretni zaključci uočeno je da u Nacrtu Zakona o sportu mnogo toga nije ispravljeno te da je jedna od osnovnih primjedbi smanjivanje ovlasti Hrvatskog olimpijskog odbora koji je ipak krovna sportska institucija u državi. Iz domene HOO-a miču se programi od kojih su živjele lokalne zajednice od sportskih škola do olimpijskih igara i aktivna zajednica, a po kojima je Zajednica športskih udruga Grada Varaždina samo prošle godine osigurala više od 200.000 kuna. Prema novom prijedlogu, ingerencija nad tim dijelom „prebacila“ bi se na resorno Ministarstvo.

Zdravlje

Glavni tajnik ZŠUGV-a navodi još nekoliko primjedbi na novo zakonsko rješenja među kojima su nedovoljno prostora posvećenog financiranju lokalnog sporta, ne postojanje definiranog minimalnog postotnog iznosa koji lokalna samouprava mora izdvajati za realizaciju sportskih programa te provedbu programa javnih potreba u sportu, problemi zdravstvene zaštite sportaša u kojoj bi o broju liječničkih pregleda odlučivali sportski savezi pojedinačno te kriteriji za određivanje statusa profesionalnog sportaša odnosno profesionalnih klubova.
Predstavnici zajednica sportskih udruga sa svojim će primjedbama ići do ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, a u izaslanstvu će biti i glavni tajnik varaždinske Zajednice Patrik Koščak.

Izvor:
Foto:

Sport

Članovi KKK Varteks odlični na rijeci Uni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu na kojem je nastupilo 75 natjecatelja iz 5 zemalja.

U kategoriji mlađih kadetkinja u kajaku jednosjedu Lucija Plantak osvojila je 1. mjesto, a mlađi kadet Borna Valjak bio je četvrti. Domagoj Cerovečki pobijedio je u kajaku među starijim kadetima, a Domagoj Kracik bio je drugi. U kategoriji turističkih kajaka kod seniora Damir Staneković bio je 1.

Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 3. mjesto, a Robert Rauš bio je 4.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Filip i Marko Staneković osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Igor Krajcar bili su drugi.

Ekipa kadeta nastupila je na utrkama Europskog kupa u slalomu za mlađe dobne kategorije koje su održane u mjestu Roudnice nad Labem na rijeci Labi u Češkoj. U konkurenciji više od 400 natjecatelja iz 18 zemalja ostvarili su solidne rezultate.

Kadetkinja Hana Valjak u disciplini kajak jednosjed (K-1) plasirala se na 22. mjesto u prvoj utrci, dok je u drugoj utrci popravila rezultat i plasirala se na 10 mjesto.

Na prvoj utrci kod kadeta u disciplini kajaka jednosjeda Marin Bjeliš plasirao se na 40. mjesto, a Neo Vugrek u istoj disciplini zauzeo je 55. mjesto. Na drugoj utrci Marin Bjeliš zauzeo je 37. mjesto, a Neo Vugrek plasirao se na 47. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Varaždina uvjerljivi protiv saudijskog Al Fateha

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 21. srpnja odigrali su šestu pripremnu utakmicu. Kod Krapine su se sastali sa saudijskim prvoligašem Al Fatehom i slavili su s 3:0.

Pogotke za Varaždince postizali su Dabro, Šego i Poldrugač.

Bila je to peta pobjeda varaždinskog sastava u šest prijateljskih susreta.

Podsjetimo, prvenstvo momčadi Nikole Šafarića počinje u subotu, 3. kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje