Povežite se s nama

Sport

U Požegi se razgovaralo o Nacrtu novog Zakona o sportu

Objavljeno:

- dana

RASPRAVA

U tijeku je javna rasprava o Nacrtu Zakona o sportu. O samom Nacrtu te nedostacima koji su u njemu uočeni u Požegi se razgovaralo na sastanku na kojem su sudjelovali predstavnici lokalnih sportskih zajednica iz čitave Hrvatske. Među njima je bio i glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

 

Lokalno

Na radnom sastanku na kojem su doneseni konkretni zaključci uočeno je da u Nacrtu Zakona o sportu mnogo toga nije ispravljeno te da je jedna od osnovnih primjedbi smanjivanje ovlasti Hrvatskog olimpijskog odbora koji je ipak krovna sportska institucija u državi. Iz domene HOO-a miču se programi od kojih su živjele lokalne zajednice od sportskih škola do olimpijskih igara i aktivna zajednica, a po kojima je Zajednica športskih udruga Grada Varaždina samo prošle godine osigurala više od 200.000 kuna. Prema novom prijedlogu, ingerencija nad tim dijelom „prebacila“ bi se na resorno Ministarstvo.

Zdravlje

Glavni tajnik ZŠUGV-a navodi još nekoliko primjedbi na novo zakonsko rješenja među kojima su nedovoljno prostora posvećenog financiranju lokalnog sporta, ne postojanje definiranog minimalnog postotnog iznosa koji lokalna samouprava mora izdvajati za realizaciju sportskih programa te provedbu programa javnih potreba u sportu, problemi zdravstvene zaštite sportaša u kojoj bi o broju liječničkih pregleda odlučivali sportski savezi pojedinačno te kriteriji za određivanje statusa profesionalnog sportaša odnosno profesionalnih klubova.
Predstavnici zajednica sportskih udruga sa svojim će primjedbama ići do ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, a u izaslanstvu će biti i glavni tajnik varaždinske Zajednice Patrik Koščak.

Izvor:
Foto:

Sport

Transfer na pomolu: Zrinjski iz Mostara zainteresiran za kapetana NK Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U stanci između dvije nogometne sezone pozornost navijača usmjerena je na transfere i pojačanja njihovih omiljenih klubova. Tako mediji u susjednoj BiH pišu da je HŠK Zrinjski iz Mostara zainteresiran za dovođenje kapetana Varaždina Marka Stolnika.

Prve informacije otkrivaju da je Zrinjski spreman kao zamjenu u suprotnome smjeru pustiti Josipa Gačića, bivšeg igrača Osijeka, a nude i postotak od budućeg transfera varaždinskog nogometaša.

Zrinjski je rekorder po osvojenim naslovima prvaka u prvenstvu BiH (6), a posljednju titulu dohvatili su 2018. godine. Prošlu sezonu Zrinjski je završio na 5. mjestu te tako izgubilo poziciju u nekom od europskih kupova.

Nastavite čitati

Sport

Boksačica Lea Paska slavila prekidom u prvoj rundi, pobjedu upisao i Luka Starčević

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Boksačkog kluba Fight Club Kovačić sudjelovali su na 3. kolu Hrvatske boksačke lige koje je održano u subotu, 19. lipnja, u Zagrebu. U borbama na otvorenom u dva natkrivena ringa sudjelovalo je 130 boraca, među kojima i šestero boraca Fight Cluba Kovačić.

Lea Paska još je jednom pokazala zašto je izabrana za kapetanicu ekipe. Pobijedila je prekidom u prvoj rundi. Pobjedu je ostvario i Luka Starčević, dok su Borna Tuk, Lovro Cepanec, Gabriel Smotar i Roko Galunić upisali poraze unatoč dobrim borbama.

– Slijedi nam tjedan dana zaslužene pauze nakon koje boksači započinju s mini ciklusom bazičnih priprema uoči početka drugog dijela sezone – poručuju iz Kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!