Povežite se s nama

Međimurje

U Prelogu održana početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“

FOTO Studio Vipro

Objavljeno:

- dana

Početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ održana je u utorak, 4. listopada, u prostoru Poduzetničkog centra Prelog.

Projekt je predstavila voditeljica projekta Marija Igrec. U okviru navedenog zaposleno je 10 žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje pružaju uslugu za 60-ak korisnika s područja Grada Preloga.

Usluga pomoći u kući počela se vršiti u rujnu 2022. godine, a trajat će 6 mjeseci.

Podržavanje projekta u trećoj fazi dokaz je uspješnosti istog na terenu i važnosti njegove održivosti. Projekt je dao doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici.

Velik doprinos dao je i krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući.

Vrijednost projekta je 494.400 kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskoga socijalnog fonda.

Međimurje

Općina Kotoriba otvorila javni poziv za udruge, u Proračunu osigurano 86.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba objavila je javni natječaj za financiranje programa i projekata koje provode udruge u 2023. godini. Pravo podnošenja prijava imaju sve udruge koje su osnovane ili djeluju na području Općine Kotoriba u području obrazovanja, kulture, sporta i rekreacije, socijalne skrbi i ostalih društvenih potreba, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti.

Ovaj javni natječaj ne odnosi se na financiranje udruga koje se financiraju po posebnim propisima poput DVD-ova, Crvenog križa i slično. Vrijednost natječaja je 86.000 eura. Natječaj je otvoren do 27. veljače, a sve dodatne informacije dostupne su na općinskim internetskim stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje