Povežite se s nama

Međimurje

U Prelogu Psihomodo pop i Belan, atraktivna Lidija Bačić u Sv. Martinu

Objavljeno:

- dana

NAJAVE

Ljeto u Međimurskoj županiji ispunjeno je brojnim zabavnim i kulturnim programima, a u velikom broju različitih manifestacija svatko može pronaći nešto za sebe.

Već ovog tjedna Prelog je pripremio dvije glazbene poslastice. U četvrtak će se održati koncert popularnih zagrebačkih rokera, Psihomodo popa, dok u nedjelju gostuje Neno Belan s pratećim sastavom Fiumens.

Festival poezije

U Svetome Martinu na Muri već su započeli Dani turizma. Oni koji su u uvodnom tjednu propustili nastup Simona Sobočana i druženje uz koncert Arene benda i sudionike velike biciklijade čiji je start bio u Varaždinu, imaju vremena sve nadoknaditi. Naime, ova manifestacija održava se sve do 26. kolovoza. Među najpopularnijim sadržajima zasigurno su Dani vina i jabuke, koji su na rasporedu 4. kolovoza, a održavaju se u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrtlara. Dan poslije je u Labirintu ljubavi kod Mlinarske kuće Međunarodni festival suvremene poezije “Murakon”.

U petak, 11. kolovoza, na igralištu NK Polet održat će se veliki koncert atraktivne Lidije Bačić. Središnja proslava Dana turizma planirana je 13. kolovoza, kada brojne posjetitelje na Trgu svetog Martina očekuje sajam starih običaja i zanata, a na igralištu Poleta bogati zabavni program uz nastupe klape Kampanel, Dua Čelos i Tine Poljanšek. U subotu, 19. kolovoza, u vinskoj kući Hažić održat će se tradicionalno postavljanje klopoteca, uz prigodnu predstavu “Klopotec” u izvedbi Igora Bakse.

Ništa manje zabavno neće biti ni u Murskom Središću, gdje se od 4. do 6. kolovoza održava “Ljeto uz Muru”. Prvog dana na rasporedu je Sajam domaćih proizvoda na šetnici uz Muru, kao i nastup tamburaškog sastava Begini. Drugi dan manifestacije rezerviran je za Mursku alku, ekipno natjecanje u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće, dok su za dobru glazbu zaduženi Pick Siebneri i Cat Pawsi. Posljednjeg dana “Ljeta uz Muru” održat će se igraonice za djecu, tradicionalno kuhanje jela na Gradskom kotliću i koncert klape Kampanel.

Izvor:
Foto: Arhiva

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje