Povežite se s nama

Međimurje

U Pribislavcu na zboru mještana bilo je riječi o kaštelu, odvozu otpada, komunalnom uređenju…

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 4. srpnja, u Pribislavcu je na inicijativu načelnika Matije Ladića održan zbor mještana. Dosad nije organiziran zbog pandemijskih okolnosti, no u Općini su procijenili da je nastupilo vrijeme kada je takva organizacija nešto sigurnija.

– Okupljanje je bilo više informativnog karaktera – mještanima je dana mogućnost da pitaju i komentiraju ono što ih zanima. U vidu transparentnosti, pala je odluka da takav zbor imamo barem tri do četiri puta godišnje – objašnjava načelnik Ladić. Dodaje da je najviše upita i bune bilo oko vlasništva kaštela, odnosno dvorca Feštetić. Žiteljima je objašnjeno da je za kaštel donesena najbolja moguća odluka kojom će se konačno pokrenuti njegova revitalizacija.

Vlasništvo kaštela preneseno je na Međimursku županiju, što je preduvjet za njegovu revitalizaciju

– Mnoge su zanimali i razni detalji oko zbrinjavanja otpada. Pritom nas moram pohvaliti, jer smo s 21 % došli na više od 64 % razvrstanog otpada u samo mjesec dana, to jest ostvarili smo trostruki dosadašnji rezultat. Puno pitanja postavljalo se oko komunalnog uređenja, no 1. lipnja dobili smo zaposlene na javnim radovima pa je i to riješeno.

Bilo je upita o paleži u romskom naselju, no svima je jasno da će se to dugotrajno i mukotrpno rješavati. Na kraju je većina prisutnih dala podršku Općini za poduzimanje mjera oko rješenja problema – ističe Ladić. Zbor je trajao oko dva i pol sata.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje