Povežite se s nama

Crna kronika

U prometnim nesrećama u Varaždinu ozlijeđene vozačice i šestogodišnje dijete

Objavljeno:

- dana

Uzroci neprilagođena brzina i nedržanje razmaka

U Varaždinu su se jučer dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. 

Jedan sudar dogodio se na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice. Žena starosti 52 godine upravljala je osobnim vozilom Koprivničkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Međimurskom ulicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje upravljala 28-godišnjakinja, a koja se zaustavila ispred raskrižja. Nakon prometne nesreće sudionice su se dogovorile oko namirenja materijalne štete te nisu tražile postupanje policije. Naknadno je 28-godišnjakinja zajedno sa šestogodišnjim djetetom, putnikom iz njezinog vozila, zatražila medicinsku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njihove ozljede za sad nisu okvalificirane. 

U Optujskoj ulici u muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Hrašćice. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 31-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu kretanja radi nailaska na kolonu vozila. Vozačica je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje