Povežite se s nama

Život i društvo

Crveni križ Ivanec u prosincu podijelio više od šest tona hrane

Prehrambeni paket

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom prosinca s provedbom projekta ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri na projektu su osam gradskih društava Crvenog križa, između kojih i GDCK Ivanec.

Glavna aktivnost, s ciljem podmirivanja osnovnih životnih potreba i poboljšanja kvalitete života, je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno najpotrebitijim skupinama, a mjere će se provoditi i u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te u primjeni antibiotika kod liječenja djece.

Tijekom prosinca ove godine realizirana je prva podjela u sklopu koje je podijeljeno 407 prehrambenih paketa za najsiromašnije obitelji i samce. Podjelom je bilo obuhvaćeno 90 korisnika s područja grada Ivanca, 97 korisnika s područja grada Lepoglave, 94 korisnika s područja općine Bednja, 51 korisnik s područja općine Donja Voća, 58 korisnika s područja općine Maruševec i 17 korisnika s područja općine Klenovnik. Vrijednost paketa za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je nešto više od 50.000 kuna, a podijeljeno je nešto više od šest tona hrane.

Podjela tri tone higijenskih paketa, čija će vrijednost biti više od 20.000 kuna, za jednak broj korisnika bit će realizirana do kraja siječnja ove godine.

GDCK Ivanec zahvaljuje na velikoj pomoći u organizaciji prijema robe u vidu osiguranja skladišnog prostora za hranu i higijenu, te za pomoć u distribuciji paketa hrane, i to: DVD-u Bednja, DVD-u Klenovnik, DVD-u Višnjica, DVD-u Lepoglava, DVD-u Kamenica i DVD-u Maruševec.

Zahvale su također usmjerene Srednjoj školi Ivanec, čiji su učenici pomagali prilikom istovara prehrambenih paketa.

GDCK Ivanec je tijekom 2018. godine pomoglo 394 korisnika u ukupnoj vrijednosti od gotovo 77.000 kuna. Osim prehrambeno-higijenskih paketa, pružena je pomoć i u obliku odjeće i obuće, ali i raznih kućanskih potrepština.

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje