Povežite se s nama

Život i društvo

Crveni križ Ivanec u prosincu podijelio više od šest tona hrane

Prehrambeni paket

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom prosinca s provedbom projekta ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri na projektu su osam gradskih društava Crvenog križa, između kojih i GDCK Ivanec.

Glavna aktivnost, s ciljem podmirivanja osnovnih životnih potreba i poboljšanja kvalitete života, je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno najpotrebitijim skupinama, a mjere će se provoditi i u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te u primjeni antibiotika kod liječenja djece.

Tijekom prosinca ove godine realizirana je prva podjela u sklopu koje je podijeljeno 407 prehrambenih paketa za najsiromašnije obitelji i samce. Podjelom je bilo obuhvaćeno 90 korisnika s područja grada Ivanca, 97 korisnika s područja grada Lepoglave, 94 korisnika s područja općine Bednja, 51 korisnik s područja općine Donja Voća, 58 korisnika s područja općine Maruševec i 17 korisnika s područja općine Klenovnik. Vrijednost paketa za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je nešto više od 50.000 kuna, a podijeljeno je nešto više od šest tona hrane.

Podjela tri tone higijenskih paketa, čija će vrijednost biti više od 20.000 kuna, za jednak broj korisnika bit će realizirana do kraja siječnja ove godine.

GDCK Ivanec zahvaljuje na velikoj pomoći u organizaciji prijema robe u vidu osiguranja skladišnog prostora za hranu i higijenu, te za pomoć u distribuciji paketa hrane, i to: DVD-u Bednja, DVD-u Klenovnik, DVD-u Višnjica, DVD-u Lepoglava, DVD-u Kamenica i DVD-u Maruševec.

Zahvale su također usmjerene Srednjoj školi Ivanec, čiji su učenici pomagali prilikom istovara prehrambenih paketa.

GDCK Ivanec je tijekom 2018. godine pomoglo 394 korisnika u ukupnoj vrijednosti od gotovo 77.000 kuna. Osim prehrambeno-higijenskih paketa, pružena je pomoć i u obliku odjeće i obuće, ali i raznih kućanskih potrepština.

Život i društvo

Rekonstrukcija Basaričekove ulice u Majerju odvija se prema planu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je ljeto i sezona godišnjih odmora, u Ulici Đure Basaričeka u Majerju naveliko se radi. U tijeku su radovi na rekonstrukciji te ulice koji su započeli prije mjesec dana, a prema riječima načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, bude li ih vrijeme poslužilo sve će biti gotovo za dva mjeseca.

– Radi se o zahvatu duljine 369 metara gdje ćemo postojeću cestu koja je bila širine četiri metra proširiti na 5,5 metara, napraviti rubnjak s desne strane od metar i pol širine i, naravno, riješiti oborinska odvodnja. To je samo nastavak projekta kojeg smo dovršili, a riječ je o rekonstrukciji Radničke ulice koja se spaja u obliku slova “U” upravo u Majerju, a kod koje smo također proširili cestu na 5,5 metara uz rubnjak s desne strane te smo riješili oborinsku odvodnju – rekao je načelnik Posavec koji je danas obišao radove u Basaričekovoj ulici.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 162.462,21 eura koje izvodi tvrtka Gradax iz Međimurja.

– Općina Petrijanec prijavila je projekt “Rekonstrukcije ceste i oborinske kanalizacije u Ulici Đure Basaričeka” na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te su joj odobrena sredstva od 30.000 EURa. Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti u prometu svih sudionika na području općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu – rekao je načelnik Općine Petrijanec i dodao kako je većina ulica na području te općine rekonstruirana kroz projekt aglomeracije.

– U naseljima Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor, Družbinec i Strmec Podravski obnovili smo sve ceste, bilo da se radilo o županijskim ili nerazvrstanim cestama. No to nije kraj radovima. U fazi projektiranja je Ulica Ivana Gorana Kovačića i Sportska ulica u Petrijancu, a započet ćemo i s projektiranjem Ulice Ante Starčevića i Dravske ulice, također u Petrijancu. Važno je napomenuti da smo za sve te ulice prvo trebali riješiti imovinsko-pravne odnose kako bismo dobili građevinsku dozvolu, a to smo uspjeli riješiti još u vrijeme mog prvog mandata – rekao je načelnik Posavec koji je danas, uz radove u Ulici Đure Basaričeka obišao i druge važne investicije koje su dovršene, odnosno koje se provode u toj općini.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nenajavljeni gost danas doslovno uletio u ured župana Stričaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije danas je dobio pomalo neobičnog gosta. Taj je gost doslovno uletio u njegov ured u Županijskoj palači.

Bio je to, kako je Stričak napisao na svom Facebooku, nenajavljeni posjet.

Uz to je objavio i ovu fotografiju:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje