Nadaleko su postali poznati sjajni i napeti turniri u beli koji se održavaju redovito u Društvenom domu u Remetincu kraj Novog Marofa.

Svaki je sve veći, zanimljiviji, sa velikim brojem pravih majstora ove kartaške igre. Budne i oprezne oči mnogobrojnih igrača, iskusnih i manje iskusnih, prate svaki potez za stolom, određuju najbolju taktiku, u glavi već zbrajaju sve mogućnosti.

No, uz dozu sreće i oni pravi amateri koji bez pritiska igraju za zabavu također mogu daleko dogurati, zato je ta igra tako specifična i voljena. Na zadnjem turniru u Remetincu okupio se rekordni broj igrača, tako da je novčana nagrada iznosila vrtoglavih 4 000 kuna, a sličan odaziv očekuje se i na ovom turniru.

Organizator je odlučio odati počast svom preminulom članu koji je obožavao ovu igru i bio strastveni „belaš“, te od sada turnir nosi ime „Memorijal Mato Pofuk“. Kotizacija po paru iznosi 100 kuna, a nakon prvog kruga svi parovi sa manjkom sreće mogu se prijaviti u repesaž i tako ipak dobiti drugu priliku da izbore nastavak natjecanja.

Za najbolje timove, osim novčane nagrade koja se dijeli na principu 50% od kotizacije za pobjednike, 30% za finaliste, te 20% za trećeplasirani tim, najbolji i najsretniji igrači će dobiti i prigodne medalje.

Turnir počinje u subotu, 23. studenog u 17 sati u remetinečkom društvenom domu, a za sve sudionike organizator je osigurao besplatnu zakusku u obliku graha i kobasica.

Komentari

Komentara