Povežite se s nama

U fokusu

U samo jednom danu zbog kvara stala čak četiri vlaka. Kakva je sigurnost željezničkog prometa?

Objavljeno:

- dana

VLAKOVI ZAPELI U SNIJEGU

Jesu li HŽ-ovi vlakovi, od kojih su poneki stari i 35 godina, sigurni za putnike te mogu li im ponuditi pouzdanost i točnost? To je pitanje otvoreno prošli tjedan kad su s prvim centimetrima snijega u Varaždinskoj županiji mnogi vlakovi usred vožnje stali zbog kvarova.

U samo jednom danu, u ponedjeljak, 4. siječnja, stala su čak četiri vlaka, dva u blizini Cerja Tužnog te po jedan kod Martijanca i Svetog Ilije.

Što se zbilo?

Ljutiti putnici su i po sat i pol čekali da u pomoć stignu lokomotive koje će vlakove gurati do odredišta. Svake godine, ističu, ponavlja se ista priča.

– U 12.15 trebala sam iz Ivanca vlakom krenuti na posao u Varaždinu, ali vlak nikako da dođe na kolodvor. Riječ je o vlaku koji iz Varaždina prvo ide do Golubovca, a potom se vraća. No, pokvario se i stao u Cerju. Stoga je došao još jedan, koji ga je gurao skroz do Golubovca i natrag, a kašnjenje je bilo ogromno. Nisam mogla više čekati. U zadnji tren sam našla nekoga tko me je do Varaždina odvezao automobilom – ispričala nam je putnica iz Ivanca.

Vjerojatno ne bi bila toliko ogorčena da joj se pri povratku s posla nije dogodila ista stvar! Naime, vlak na relaciji Varaždin – Golubovec, kojim se u 19.30 sati iz Varaždina vraćala kući, zbog kvara je stao između Cerja Tužnog i Stažnjevca. Putnici navode da vlak nije mogao krenuti naprijed, ali je mogao unazad, pa ih je to isto vozilo bez kočnica odvezlo natrag u Varaždin. Tamo su se ukrcali na drugi vlak, koji ih je potom opet vozio prema Golubovcu.
Međutim, iz HŽ Putničkog prijevoza tvrde drugačije.

 

HŽ: Najčešći kvarovi sustava za prijenos snage te za grijanje, što ne utječe na sigurnost prometa

– Na tom je vlaku došlo do kvara hidrauličkog prijenosnika, zbog čega je vlak ostao bez vlastitog pogona, što nema utjecaj na kočenje s obzirom na to da vlak u trenutku takvog kvara stane. Zatražena je pomoćna lokomotiva, koja je prikopčana u kolodvoru Cerje Tužno i koja je vlak prevezla u kolodvor Varaždin. Na relaciji Varaždin – Golubovec putnike je prevezao drugi dizel-motorni vlak uz 95 minuta kašnjenja – navodi glasnogovornica Ivana Čubelić.

No postavlja se pitanje, ako je lokomotiva zaista došla u Cerje, zašto nije gurala vlak do Golubovca, slično kao na drugoj liniji istoga dana, nego ga je vukla do Varaždina?  – Ma nikakve lokomotive nije bilo, pokvareni vlak vozio nas je do Varaždina. U Cerju Tužnom nismo ni stali, a kamoli se prikopčali na lokomotivu! To je mnoge od nas i razljutilo jer se nismo htjeli vraćati u Varaždin. Radije bismo bili sišli u Cerju i zvali nekoga od svojih da automobilom dođe po nas. Koliko smo čuli, vlak se nije ni mogao zaustaviti zbog kočnica – rekla nam je druga putnica.

HŽ: Putnici sigurni

Kvarovi ne trebaju čuditi budući da je uglavnom riječ o starim motornim garniturama, od kojih su poneke starije od tri desetljeća. Međutim, Ivana Čubelić ističe da sigurnost putnika nikad nije upitna.

– Većina vlakova koji voze na ovom području proizvedeni su 80-tih godina i kasnije. Sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za sigurnost željezničkog prometa, u redovitim ciklusima održavanja na vlakovima se obavljaju redovni popravci uz popravak ili zamjenu svih vitalnih i za sigurnost prometa bitnih sklopova. Kočnice i svi sigurnosni sustavi uvijek su ispravni – ističe.

 

Putnica iz Ivanca zbog kvara kasnila na posao, a pokvario se i vlak kojim se vraćala kući!

Navodi da su najčešći kvarovi vezani uz sustav za prijenos snage i sustav za grijanje vlakova. – Ti kvarovi ne utječu na sigurnost prometa, nego remete njegovu redovitost, pri čemu sigurnost putnika nije ugrožena. Putnički prijevoz sustavno ulaže i u obnovu voznog parka, pa je tako pri kraju isporuka novih elektromotornih vlakova za regionalni i gradsko-prigradski prijevoz, a krajem siječnja u promet bi trebao biti pušten i prvi dizel-električni vlak za regionalni prijevoz koji će voziti na relaciji Zagreb – Zabok – Varaždin, najavila je.

Putnici se nadaju da će sljedeće zime napokon biti bolje, ali i da će se, osim kvarova, riješiti i prenatrpanost na pojedinim linijama, kao i da će početi obnova kolodvora i stanica. Jer, kažu, vlakom je ipak najljepše putovati.

Najava: niz ulaganja u 2016. godini

Iz HŽ Infrastrukture u 2106. najavljuju niz ulaganja, od kojih je najveće obnova dionice pruge Čakovec – Varaždin, u što će uložiti oko 15 milijuna kuna. Sanirat će se i šest klizišta na pruzi Zaprešić – Čakovec, na dionici između Bedekovčine i Varaždina, a na istoj će se dionici sanirati i dva željezničko-cestovna prijelaza. Najavljuju i sanaciju perona za ulazak putnika na kolodvorima Cerje Tužno i Ivanec. Uz to, planira se uređenje zgrade HŽI te kolodvorskih zgrada u Varaždinu i Novom Marofu. – Planiramo i podizanje razine osiguranja na sedam željezničko-cestovnih prijelaza, i to Mala Subotica 1 na pruzi Čakovec – Kotoriba, Nedelišće na pruzi Zaprešić – Čakovec, Očura, Očura 2, Kamenolom i Novi Golubovec na pruzi Varaždin – Golubovec te Turčin na pruzi Varaždin – Zabok, poručuju iz HŽ Infrastrukture.

NOVI VLAKOVI?

Iz HŽ Putničkog prijevoza ističu da je pri kraju isporuka novih elektromotornih vlakova, a krajem siječnja bi u promet trebao biti pušten i dizel-električni vlak koji će voziti na relaciji Zagreb – Zabok – Varaždin

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Prva gimnazija Varaždin: otvoreni laboratoriji za molekularnu biologiju te izradu holograma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija

Prva gimnazija Varaždin jučer, 22. listopada, svečano je proslavila svoj 385. rođendan. U trećoj najstarijoj gimnaziji u Hrvatskoj tim su povodom otvoreni kemijski i biološki kabinet te laboratoriji sa suvremenom opremom, kakvu nema nijedna škola u državi.

Laboratorij za molekularnu biologiju opremljen je PCR uređajem koji omogućuje istraživanja na razini DNA molekule, te mnogim uređajima koji omogućuju siguran rad u području stanične biologije i mikrobiologije. U novom laboratoriju za izradu holograma „Hololabu“ zainteresirani učenici naučit će kako izraditi vlastiti hologram te ga prikazati na svom pametnom telefonu, odnosno na holoprojektoru.

Varaždinska županija je kao osnivač škole uložila 1.148.000 kuna u uređenje kabineta i nabavu opreme, koja će učenicima omogućiti stjecanje vještina i znanja, provođenje istraživanja i najbolju moguću pripremu za STEM fakultete.

Nove prostore i opremu su, uz ravnateljicu Prve gimnazije Janju Banić, župana Anđelka Stričaka i njegovu zamjenicu Silviju Zagorec, razgledali i gosti, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, predstavnica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Biljana Vranković, a pridružili su im se djelatnici škole i drugi uzvanici.

Time i svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća na kojoj su prvi put korišteni hologrami, Prva gimnazija Varaždin je na poseban način obilježila 385. obljetnicu osnivanja, ali i još dvije obljetnice, 75. godišnjicu osnivanja Školskog sportskog društva Srednjoškolac te 15. godina od početka provođenja programa International Baccalaureate Diploma, programa međunarodne mature. 

– Čestitam Prvoj gimnaziji Varaždin tri velike i značajne obljetnice. Treća najstarija gimnazija u Hrvatskoj danas je jedna od najrelevantnijih srednjih škola u državi. Pomičemo granice i uvodimo novine, čemu svjedočimo i danas kad smo otvorili novouređene kabinete i jedinstvene laboratorije. Prva gimnazija je postala prva škola u Hrvatskoj s ovakvom suvremenom opremom, koju će koristiti učenici i polaznici dvaju centara izvrsnosti. Ovo je iskorak iz redovne nastave prema istraživanju, pa s ponosom možemo reći da stvaramo mlade znanstvenike. Učenici Prve gimnazije to itekako zaslužuju jer osvajaju nagrade gdje god se pojave, od državnih do međunarodnih natjecanja. Ova škola će i dalje biti perjanica obrazovanja Varaždinske županije i cijele Hrvatske, škola u kojoj se obrazuju budući veliki znanstvenici i umjetnici – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Ulaganje u kabinete i laboratorije ne samo da je bilo financijski obimno, nego je škola dobila opremu koju nemaju ni visokoškolske ustanove, napomenula je ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić.

 – Ovo je bilo veliko ulaganje i zbog njega smo uistinu sretni. Vjerujem da će naši mentori i učenici, koji su zajedničkim snagama osmišljavali ove laboratorije, to itekako znati iskoristiti. Zato se veselim našem Festivalu informatike u travnju, kao i Festivalu znanosti, na kojima će učenici centara izvrsnosti iz informatike i biologije pokazati što su naučili, posebno u Laboratoriju za molekularnu biologiju s izuzetno vrijednim uređajima koji se koriste i u medicinskim ustanovama. Da nije bilo našeg osnivača, Varaždinske županije, ova investicija vrijedna više od 1,1 milijun kuna ne bila moguća. Zahvaljujem im na tome, ali i na dodatnim ulaganjima vrijednima 776 tisuća kuna, čime je, primjerice, saniran cijeli sustav grijanja u starom dijelu škole – rekla je Janja Banić.

Uz gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja, rođendan je Prvoj gimnaziji čestitala i ravnateljica AZOO-a.

– Danas otvorene učionice nisu zanimljive samo za Varaždinsku županiju, nego za obrazovni sustav Republike Hrvatske, pogotovo zato što uz ovu školu postoje i centri izvrsnosti, što je još uvijek netipično za veći dio našeg obrazovnog sustava – navela je dr. sc. Brezak Stamać.  

O programu međunarodne mature u 3. i 4. razredu, kojim se stječe svjetski priznata svjedodžba, govorila je koordinatorica IB DP-a Ksenija Kipke-Horvat. Prva gimnazija je trenutno jedna od tri javne hrvatske škole s takvim programom, koji je uveden 2006. godine. O radu ŠŠD Srednjoškolac, koji je osnovan još 1946. godine, govorila je voditeljica Društva Tatjana Ostović Šlehta.

Prva gimnazija je sjedište centara izvrsnosti za informatiku i biologiju te Regionalnog obrazovnog centra. PCR uređaj, mikrobiološki kabinet i brojna druga oprema poput autoklava, inkubatora i sterilizatora u Laboratoriju za molekularnu biologiju učenicima će omogućiti da kroz Klub istraživača, odnosno Centar izvrsnosti za biologiju provode prava znanstvena istraživanja, a time će i prije upisa na fakultet steći iskustva koja će im omogućiti brzo napredovanje.

U Hololabu će učenike, uz to kako izraditi holograme na različitim programima, upoznati i s tim kako holograme primjenjivati u različitim područjima znanosti te ih motivirati na razvoj projekata specifičnih za pojedina prirodoslovna i tehnička područja te područja primjene u nastavi.

Nastavite čitati

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje