Povežite se s nama

Crna kronika

U samo sat vremena pet vozila projurilo kroz crveno na semaforu u Nedelišću

crveno svjetlo auti jure Nedelišće

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec u utorak, 11. prosinca, u cilju utvrđivanja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koristeći audio video uređajem „DANE“ obavljali su video nadzor prometa u naselju Nedelišće.

Aktivnosti su se provodile tijekom jednog sata na semaforiziranom pješačkom prijelazu, u vrijeme kretanja učenika u i iz škole.

– Utvrđeno je ukupno 20 prekršaja od čega čak pet prekršaja nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu od strane vozača te 15 ostalih prekršaja koji se odnose na nepoštivanje horizontalne signalizacije, istek valjanosti prometne dozvole i obveznog osiguranja, nekorištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Propisana kazna za prekršaj nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu je 1000 kuna dok je posljedica koja bi mogla ovakvim nesavjesnim ponašanjem vozača nastati nemjerljiva – kažu iz PU međimurske.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje