Povežite se s nama

Crna kronika

U samo sat vremena pet vozila projurilo kroz crveno na semaforu u Nedelišću

crveno svjetlo auti jure Nedelišće

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec u utorak, 11. prosinca, u cilju utvrđivanja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koristeći audio video uređajem „DANE“ obavljali su video nadzor prometa u naselju Nedelišće.

Aktivnosti su se provodile tijekom jednog sata na semaforiziranom pješačkom prijelazu, u vrijeme kretanja učenika u i iz škole.

– Utvrđeno je ukupno 20 prekršaja od čega čak pet prekršaja nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu od strane vozača te 15 ostalih prekršaja koji se odnose na nepoštivanje horizontalne signalizacije, istek valjanosti prometne dozvole i obveznog osiguranja, nekorištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Propisana kazna za prekršaj nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu je 1000 kuna dok je posljedica koja bi mogla ovakvim nesavjesnim ponašanjem vozača nastati nemjerljiva – kažu iz PU međimurske.

Crna kronika

Provalio, nije ukrao ništa, ali je u podrumu i garaži iscrtao uvredljive grafite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. srpnja, u poslijepodnevnim satima u Štrukovcu, nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće, vlasništvo 55-godišnjakinje, javila je PU međimurska.

Nakon što je provalio u podrum te potom i u obližnju garažu, počinitelj je oštetio zidove prostorija i razne predmete tako što je po njima iscrtao grafite neprimjerenog sadržaja. Prama izjavi vlasnice počinitelj iz spomenutih prostorija ništa nije ukrao, dok nastalu štetu iscrtavanjem grafita procjenjuje na 100-tinjak eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe u pokušaju i oštećenja tuđe stvari, ponijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pretjecao traktor kod Novog Marofa pa 72-godišnjak završio u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjem Makojišću u utorak, 23. srpnja oko 16.20 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 72 godine upravljao je traktorom te je započeo skretanje u lijevo, a u tom je trenutku 40-godišnji vozač osobnog vozila koje se kretalo iza njega, započeo pretjecanje traktora, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi kotač traktora, uslijed čega se traktor prevrnuo na bok. Vozač traktora je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje