Povežite se s nama

Crna kronika

U samo šest sati varaždinska policija uhvatili 31 vozača bez vezanog pojasa

Objavljeno:

- dana

Akcija Pojas i mobitel

Varaždinska policija u srijedu je od 8 do 14 sati provela Operativnu akciju Pojas i mobitel.

Utvrđen 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 18 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također je tijekom provođenja akcije od 9 do 11.30 sati na autocesti A-4, odmorište Varaždin obavljan nadzor zimske opreme vozila. Pritom su sva 32 vozila posjedovala zimsku opremu, no utvrđena su dva prekršaja, i to jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila i jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u utorak 31. siječnja od 6 do 10 sati i od 20 do 23 sati, na području cijele Varaždinske županije provesti preventivno-represivnu akciju Pješaci i biciklisti.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Tvrtka iz Maribora ne može biti vlasnik nekretnina koje se nalaze na javnom vodnom dobru u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Varaždinu kojom je bilo utvrđeno da je trgovačko društvo iz Maribora vlasnik više nekretnina na području Varaždinske županije, u naravi kanala koji služe za potrebe rada hidroelektrane.

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je svojom presudom pravomoćno odbio zahtjev društva iz Maribora da se utvrdi vlasništvo tog društva na nekretninama jer se radi o nekretninama koje predstavljaju javno vodno dobro i opće dobro u Hrvatskoj.

Zbog toga se nalaze izvan prometa i na njima uopće nije dopušteno stjecanje vlasništva, kako stranim, tako i domaćim pravnim osobama.

Istom presudom naloženo je društvu iz Maribora da nadoknadi Republici Hrvatskoj trošak postupka veći od 215.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Silovao 15-godišnjakinju u Ludbregu i dobio godinu dana zatvora, ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 25-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

On je proglašen krivim za kazneno djelo u srpnju 2018. godine u Ludbregu na štetu tada 15-godišnje žrtve.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud neosnovano optuženiku odmjerio kaznu zatvora u najkraćem propisanom trajanju i da je, s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te njegove posljedice, bilo nužno izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju – ističe ŽDO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!