Povežite se s nama

Život i društvo

Reprezentativci u Ludbregu hitno trebali frizerku: uskočila trudna Martina Makar i “sredila” ih za Euro!

Objavljeno:

- dana

Pravi podvig

Iako Ludbreg zajedno s okolnim naseljima ima čak 20-ak frizerskih salona, jučer je trajala velika potraga za frizerkama koje će u dva sata ošišati čak 18 mladih hrvatskih rukometaša.  

Naime, dok se seniorska rukometna reprezentacija na Olimpijskim igrama u Brazilu bori za novu olimpijsku medalju, kadeti hrvatske rukometne reprezentacije u četvrtak u Koprivnici otvaraju Europsko prvenstveno za kadete.

Smješteni su u Ludbregu. Uoči prve utakmice protiv Islanda, koja je na rasporedu u četvrtak, mladi rukometaši su došli kod Kornelije Crnković iz hotela Amalija s neuobičajenim zahtjevom.

– Došli su jučer ujutro k meni i rekli da trebaju frizerku koja bi im napravila šahovnice. Njih je ukupno 18, a rekli su da im frizerka treba odmah, jer imaju vremena od 9 do 11 sati. Odmah sam krenula u potragu i na kraju uspjela dobiti Martinu Makar iz Globočeca – ispričala je Kornelija Crnković, koja je oduševljena mladim hrvatskim rukometašima.

– Dragi su i jednostavni, ništa ne kompliciraju, tako da nam je drago da smo uspjeli za njih pronaći i frizerski salon – s osmijehom je rekla.

Kockice su u modi

Martina Makar, koja se frizerskim poslom bavi 15 godina, odmah je prionula poslu iako je u šestom mjesecu trudnoće.

– Ma, nije me poziv nimalo iznenadio. Nisam dvojila ni sekunde s obzirom na iskustvo u ovome poslu, a imam i iskustva upravo s takvim frizurama. Naradila sam se kockica za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva – otkrila je vlasnica Frizerskog salona Art.

U tri sata ona je ošišala 16 reprezentativaca te tako dokazala da je brza i spretna frizerka.  Preostala dvojica reprezentativaca ošišala su se kod Dubravke Petrošanec u Frizerskom salonu Lady.

–  Nadam se da će im naše frizure pomoći da postignu najbolji rezultat na prvenstvu Europe! – veselo nam je rekla Dubravka, kojoj je po frizuri trebalo oko 20 minuta.

Inače, kadeti Hrvatske rukometne reprezentacije prijepodne su bili na prijemu kod koprivničkog župana i koprivničkog gradonačelnika, a službeno otvaranje prvenstva je u četvrtak, 11. kolovoza, u 19:15 sati uoči utakmice Hrvatska – Island.

Izvor:
Foto: GRAD KOPRIVNICA, KKŽ

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje