Povežite se s nama

Međimurje

Ove nedjelje provedite lijepo poslijepodne na “Majuškom španceranju f Slakovcu”

FOTO: TZO Nedelišće

Objavljeno:

- dana

– Dragi ljubitelji šetnje prirodom, nakon dvije godine koje nam je oduzela pandemija, opet vas pozivamo i očekujemo na šetnici u Slakovcu, na “Majuškom španceranju” u nedjelju, 15. svibnja – kažu iz Udruge žena Slakovec, koja već sedmi put organizira ovu manifestaciju.

Kretanje i druženje počinje u 15 sati, a okupljanje se planira kod društvenog doma u Slakovcu.

Na samom početku, kao i uvijek, čekaju vas aperitiv i kolači, a Dječji pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće, pod vodstvom Maje Magdalenić Barić, svojim će nastupom uveličati otvorenje ovog druženja.

Nakon toga se ide u šetnju, a sami birate hoćete li šetati kraćom ili dužom stazom. Povratkom na cilj sve sudionike očekuje zaslužena okrjepa, a onda i tombola gdje je svaka karta dobitna. Kotizacija za sudjelovanje je 30 kuna, dok je tombola 20 kuna.

– Veselimo se susretu s vama i čekamo vas u Slakovcu u nedjelju, 15. svibnja u 15:00 sati – poručuju članice UŽ Slakovec!

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje