Povežite se s nama

Međimurje

U skladu s prirodom: Kalendar iz Biovrta za 2022. godinu – siječanjska ponuda

FOTO: Udruga Biovrt

Objavljeno:

- dana

Piše: Silvija Kolar-Fodor, predsjednica Udruge Biovrt

Za 2022. godinu štampali smo zidni kalendar s fotografijama i vrtlarskim savjetima Silvije Kolar-Fodor. Uz svaki mjesec na kalendaru stoji kratki podsjetnik u nekoliko rečenica o najaktualnijim vrtlarskim radovima. Tako ćete se osigurati da uz naše savjete obavite vrtlarske poslove na vrijeme.

Poklon sjemenje

Uz svaki naručeni kalendar pripremili smo vam i poklon. Iz društvene banke sjemenja Udruge Biovrt poklonit ćemo vam i komplet sjemenja po izboru. Kako u društvenoj banci sjemenja pohranjujemo mnoštvo raznih sorti sjemenja te bismo htjeli da što više ljudi uzgaja povrće i cvijeće u svojim vrtovima, želimo poklon sjemenjem potaknuti pojedince na prekrasnu avanturu vrtlarenja.

U vrtu uistinu nećete dobiti samo zdrave plodove koje ćete uzgojiti – nego puno više. Dobit ćete radost stvaranja, boravak na suncu i svježem zraku, radost kretanja i besplatnu psihoterapiju, povratak prirodi i radosnijem životu. Ovo je najbolji poklon koji sebi možete pokloniti u novoj godini.

FOTO: Lucija Trupković

U mjesecu siječnju birate među pet prigodnih kompleta sjemenja: “Krećemo u sjetvu!”, “Šareni vrt”, “Ljekoviti vrt”, “Najbolja vrtlarska godina” i “Moj vrtlarski izbor”. Svaki od ovih poklon kompleta sadrži čak sedam paketića sjemenja za vaš vrt. Imate opciju i sami odabrati sadržaj svoj komplet od pet raznih vrsta sjemenja u kompletu “Moj vrtlarski izbor”. Kako krajem siječnja krećemo u sjetvu, jedan posebni komplet sjemenja koji sami možete iskombinirati je komplet čili papričica, patlidžana, peruanske jagode, tomatilla ili litchi rajčice – a to je komplet baš takvog naziva – “Krećemo u sjetvu!”

Kako naručiti kalendar?

Cijena kalendara je 50 kuna + troškovi dostave. Plaćanje se vrši po ponudi na račun. Odabrati se može dostava Hrvatskom poštom ili Overseas expressom. Sve detalje oko sadržaja svakog poklon kompleta te narudžbenicu potražite na stranicama Biovrta.

Želimo vam puno radosti, inspiracije i obilja u novoj vrtlarskoj sezoni!

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje