Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” u subotu, 7. prosinca, organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu domaćega sjemenja. Događaj će se održati u dvorani Scheier u centru grada Čakovca. Predavanje se održava u terminu od 10-11 sati, a razmjena sjemenja od 11-12:30.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da se pridruže događanju, nauče više o tehnikama poljoprivrede koje čuvaju okoliš za buduće generacije i koje mogu preokrenuti negativne klimatske promjene, razmijene iskustva s vrtlarima koji primjenjuju regenerativne tehnike te da razmijene sjeme za iduću vrtlarsku sezonu.

Na predavanju ćete moći saznati kako poljoprivreda, osim što je uzrok uništenja bioraznolikosti, zagađenja okoliša i jedan od glavnih uzroka klimatskih promjena, može biti i najbolje rješenje za uzgoj dobre zdrave hrane, očuvanja okoliša i bioraznolikosti te zaustaviti nepovoljne klimatske promjene. Svaka sudionica i sudionik predavanja dobiva na poklon sjeme cvijeća iz biovrta.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja možete doći i donacijom. Silvija Kolar-Fodor predsjednica je Udruge Biovrt, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com Surađuje s brojnim medijima; zaljubljenica je u Prirodu, a biovrtlarenjem se bavi od 2006. Udruga Biovrt kreira zajednicu za očuvanje biološke raznolikosti i prirode za buduće generacije.

Komentari

Komentara