Povežite se s nama

Život i društvo

U sklopu Festivala znanosti na FOI-ju o dronovima, matematici i izborima

Objavljeno:

- dana

FESTIVAL ZNANOSTI

Fakultet organizacije i informatike (FOI) brojnim događanjima uključit će idući tjedan – od 24. do 27. travnja – u nacionalnu manifestaciju Festival znanosti.

Tom prigodom FOI će otvoriti vrata mališanima iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, studentima drugih fakulteta i svim zainteresiranima.

Prvi dan festivala, u ponedjeljak 24. travnja,  održat će se radionica Lebdjelice. Riječ je o radionici bespilotnih letjelica, odnosno, dronovima. Kroz radionicu zainteresirani će se upoznati o njihovim prednostima, ali i opasnostima.  U utorak, 25. travnja održat će se Dan otvorenih vrata FOI-ja, a srijeda, 26. travnja bit će posvećena mališanima iz vrtića u radionici “Tko nam računa vrijeme? Radionica i izložba dječjih radova”. Četvrtak, 27. travnja održat će se radionica “Matematički mozaik”. Kroz ovu radionicu pokušat će se približiti matematika na zanimljiv način, pa će tako zainteresirani moći otkriti kako matematika utječe na izbore.

PROGRAM  

> Ponedjeljak, 24. travnja, 10:00 – 11:00 sati, dvorana 3 – Bogdan Okreša Đurić, mag. inf. – “Lebdjelice”

> Utorak, 25. travnja, 10:00 – 13:00 sati, dovrana 3, Dan otvorenih vrata FOI-ja

> Srijeda, 26. travnja, 10:00 – 12:00 sati, izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, “Tko nam računa vrijeme? Radionica i izložba dječjih radova” (za djecu predškolske dobi)

> Četvrtak, 27. travnja, 10:00 – 12:00 sati, dvorana 1, Matematičari s Katedre za kvantitativne metode, “Matematički mozaik”

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati