Povežite se s nama

Međimurje

U školu u željezaru, a za neposluh dobili packe

Objavljeno:

- dana

OŠ DONJA DUBRAVA

No, Karloci je uza sve to pravi znalac u pripovijedanju priča i usmenoj predaji, pa je učenicima otkrio “kak je negda bilo v školji”.

– Na mjestu današnje škole bila je gmajna na kojoj su pasle krave, a djeca su u školu išla u zgradu Zalan i u zgradu stare škole u centru Donje Dubrave, a prema potrebi i u prostore današnje željezare. U školi nekad nije bilo ni struje ni zvona, a učenici su dobivali packe za neposluh. Knjige su nosili pod rukom, a domaćinstvo je bilo predmet na kojem su učenici učili osnove vezenja, šivanja i kuhanja – rekao je Karloci. Učenici OŠ Donja Dubrava uživali su u njegovim pričama i nadaju se da će još imati prilike pozvati ga u školu jer imaju puno pitanja za njega. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje