Povežite se s nama

Međimurje

U Strahonincu rekonstrukcija raskršća i gradnja rotora

Objavljeno:

- dana

PROJEKTI

Međimurska županija kandidirala je 13 projekata za financiranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2011. do 2020. godine, od čega je prihvaćeno šest projekata vrijednih 4,5 milijuna kuna.

Tako će se izgraditi biciklistička staza na relaciji od Hodošana do Donjega Kraljevca i biciklistička staza od Donjega Kraljevca do Hemuševa, u Murskom Središću će se postaviti pokazivači brzine s radarskom detekcijom i dopunskim panelom za prikaz tekstualnog upozorenja, rekonstruirat će se raskrižje i izgraditi kružni tok u Strahonincu, a zahvaljujući dobroj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Županijske uprave za ceste krenut će rekonstrukcija glavne ceste u Pribislavcu.

O tim projektima bilo je riječi na sastanku koji je održan prilikom nedavnog posjeta ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića Međimurskoj županiji. Na tom sastanku bili su i međimurski župan Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman, saborska zastupnica Bernarda Topolko i ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini.
Župan Posavec tom je prigodom ministra upoznao s nizom ključnih projekata za realizaciju, poput izgradnje zaobilaznica na području Međimurja – u Murskom Središću, Prelogu i Nedelišću – kao i s projektima vezanima uz sigurnost i prometnice u Čakovcu. Na sastanku je bilo riječi i o reorganizaciji policije i stanju sigurnosti u Međimurskoj županiji, gdje je smanjena stopa kriminaliteta. Posavec je rekao da je to zajedničko postignuće PU međimurske i svih sudionika lokalne zajednice, što je pohvalio i ministar.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje