Povežite se s nama

Međimurje

U Strahonincu rekonstrukcija raskršća i gradnja rotora

Objavljeno:

- dana

PROJEKTI

Međimurska županija kandidirala je 13 projekata za financiranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2011. do 2020. godine, od čega je prihvaćeno šest projekata vrijednih 4,5 milijuna kuna.

Tako će se izgraditi biciklistička staza na relaciji od Hodošana do Donjega Kraljevca i biciklistička staza od Donjega Kraljevca do Hemuševa, u Murskom Središću će se postaviti pokazivači brzine s radarskom detekcijom i dopunskim panelom za prikaz tekstualnog upozorenja, rekonstruirat će se raskrižje i izgraditi kružni tok u Strahonincu, a zahvaljujući dobroj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Županijske uprave za ceste krenut će rekonstrukcija glavne ceste u Pribislavcu.

O tim projektima bilo je riječi na sastanku koji je održan prilikom nedavnog posjeta ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića Međimurskoj županiji. Na tom sastanku bili su i međimurski župan Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman, saborska zastupnica Bernarda Topolko i ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini.
Župan Posavec tom je prigodom ministra upoznao s nizom ključnih projekata za realizaciju, poput izgradnje zaobilaznica na području Međimurja – u Murskom Središću, Prelogu i Nedelišću – kao i s projektima vezanima uz sigurnost i prometnice u Čakovcu. Na sastanku je bilo riječi i o reorganizaciji policije i stanju sigurnosti u Međimurskoj županiji, gdje je smanjena stopa kriminaliteta. Posavec je rekao da je to zajedničko postignuće PU međimurske i svih sudionika lokalne zajednice, što je pohvalio i ministar.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje